Wi-Fi 7: Intel siktar på 5,8 Gbps (och kommer att presentera sina produkter 2024)

WiFi 7

I vissa tillverkares hjärtan verkar det redan vara fråga om att byta WiFi 6 och WiFi 6E med denna Wi-Fi 7 som gradvis gör sig ett namn.

Även om Intel är den främsta leverantören av nätverkslösningar för bärbara datorer, försöker Intel lyfta fram prestanda hos sina kontroller. Det är därför bara mycket logiskt att han undersöker ny teknik inom detta område.

En kumulativ bandbredd på 40 Gb/s

Wi-Fi 6 och Wi-Fi 6E har knappt hunnit bli mer populära i hemmen som vi därför redan pratar om Wi-Fi 7. Den som även kallas 802.11be har redan varit föremål för demonstrationer från specialister inom telefonivärlden som MediaTek eller Qualcomm.

Intel Wi-Fi 7 © Intel

När Wi-Fi 6E introducerade användningen av 6 GHz-frekvensbandet – förutom 2,4 GHz och 5 GHz – föreslår Wi-Fi 7 att boosta alla dessa små människor genom att fokusera på bandbredden med en kanallängd på upp till 320 MHz .

Intel Wi-Fi 7 © Intel

OFDMA är naturligtvis fortfarande på menyn medan Wi-Fi 7 sticker ut för användningen av 4096-QAM, men det är därför verkligen ökningen av bandbredd som kommer att vinna över alla röster: det är verkligen frågan om en kumulativ bandbredd på 40 Gb/s.

Mot en tvåstegs release hos Intel?

Låt oss komma ihåg att detta är en kumulativ bandbredd och att 40 Gb/s därför inte kan användas av en enda enhet, utan av en hel uppsättning kringutrustning som delar saker . Som sagt, det är inte denna typ av approximation som stör kommunikationsspecialister.

Intel Wi-Fi 7 © Intel

Faktum är att vi förstår att Intel är intresserad av Wi-Fi 7. Om det inte är först på den här tekniken, tänker amerikanen inte hamna på efterkälken och med rösten från Eric McLaughlin, hans vicepresident för trådlösa lösningar, specificerar Intel att dess första produkter för bärbara datorer kommer att vara klara 2024.

Intel Wi-Fi 7 © Intel

Intel påpekar att det ” förväntar sig att finnas på alla större marknader 2025 “. Är detta en muntlig försiktighetsåtgärd när Intel har haft problem med sina senaste lanseringar eller är lanseringen planerad i två steg, i slutet av 2024 för vissa länder och 2025 för andra?

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button