Whoop lanserar sitt nya Whoop Strap 4.0 anslutna armband

Hoppsan 4.0

Två år efter den senaste versionen har det uppkopplade armbandet Whoop Strap 4.0 precis släppts. Denna nya version fokuserar på att mäta blodets syre, temperatur, sömn och återhämtning.

Företaget kommer ur en lång sömn för att erbjuda en reviderad och förbättrad version av sitt armband och prenumerationen som följer med det.

Läs också:
Vilka är de bästa uppkopplade armbanden (aktivitetsspårare)? 2021 jämförelse

Syre, sömn och återhämtning i hjärtat av denna nya version

Whoop 4.0 ändrar inte riktigt sin design jämfört med 3.0-versionen av 2019, även om den tappar ungefär en tredjedel av sin volym. Företaget har därför gjort satsningen att stanna på en sensor utan knappar, som är “innehåll” för att samla in data och överföra den till en applikation installerad på smartphonen. Men för denna nya version har tillverkaren integrerat Sp02-sensorer (mättnad av hemoglobin i syre genom pulsoximetri) och utrustning för att mäta temperaturvariationer. Applikationen låter dig visualisera ansträngningen och återhämtningsnivån, avgörande för idrottare.

Bland de nya funktionerna, låt oss också nämna ett kiselanodbatteri som kan hålla i 5 dagar, en mer läsbar instrumentpanel för applikationen samt haptisk feedback. Nya standarder kräver, gamla batterier är inte kompatibla med Whoop 4.0.

Men huvudbidraget från denna nya version består framför allt i tillägget av ett sömnövervakningssystem. Sensorn registrerar sömnstadier såväl som störningar och användarens andningsfrekvens. Appen ger sedan rekommendationer baserade på insamlad data. Ars-Technica, som kunde närma sig besten, indikerar att sömnskuldsmätningen förblir vägledande och inte utgör ett tillförlitligt medicinskt resultat. Insamlad data kan exporteras till PDF.

Hoppsan 4.0

Olika erbjudanden och ett nytt Pro-abonnemang

Specifikitet som är specifik för Whoop Strap: den kan inte köpas. För att skaffa den måste du beställa den (gratis) och sedan teckna ett abonnemang. Erbjudandet börjar på 18 € per månad med ett åtagande på minst 18 månader. Du kan också välja en kurs på 24€ per månad med ett års åtagande, eller 30€ per månad med ett åtagande på minst 6 månader. Whoop har utnyttjat den här nya versionen för att lägga till en premiumprenumeration som heter Whoop Pro: för ytterligare 12 € på månadsprenumerationen är leveransen gratis, användaren har 20 % rabatt på alla varor och uppdateringar av programvara för tidig åtkomst, och utrustningen är doneras kvartalsvis.

Källa: Ars-Technica
.

Relaterade Artiklar

Back to top button