WhatsApps Will Cathcart: “Vi har din kontaktlista, men vi delar den inte”

WhatsApp Clubic © clubic.com

Will Cathcart har sitt jobb klart för sig och engagerar sig i intervjuspelet för att försöka rädda ansiktet från WhatsApp
. Det försöker försäkra användarna om användningen av deras personuppgifter och framtidsutsikter för dotterbolaget till Facebook
.

Med 2 miljarder användare är WhatsApp en av de mest populära snabbmeddelandetjänsterna i världen. Men den senaste kontroversen i januari 2021 hade skadat många användares förtroende för säkerheten för deras personliga data.

Läs också:
Gratis: Freebox-hjälp kommer nu att kunna gå via WhatsApp

Försäkrar 2 miljarder användare över hela världen

I januari 2021 väckte WhatsApp upprördhet hos tusentals av sina användare med en uppdatering av sin integritetspolicy. Slutligen sköts upp till maj förra året och planerade att underlätta företagens anslutning till deras potentiella kunder, vilket berörde nästan 10 % av dess användare för totalt 175 miljoner människor, enligt Facebook. Men för att tillåta detta skulle meddelanden som utbytts på WhatsApp inte längre nödvändigtvis ha lagrats i själva snabbmeddelandena, utan på Facebook, eller till och med på ett externt moln.

För att lugna alla gav Will Cathcart flera intervjuer, särskilt i Frankrike med ekar. WhatsApps världschef, placerad i denna position av Mark Zuckerberg 2019, återvände till denna kontroversiella uppdatering.

Det var upp till oss att vara tydligare. […] Våra användare är mycket angelägna om dataskydd. De vill inte bli lyssnade på av WhatsApp. Vi är helt överens. Och det är därför WhatsApp har varit helt krypterad i fem år. Vilket försök att stoppa blödningen eftersom många användare vänder sig till andra krypterade meddelandetjänster som Telegram eller Signal. Enligt Cathcart har WhatsApp nästan 2 miljarder användare över hela världen. Så många individer att övertyga om att deras data är väl skyddade, så…

Läs också:
WhatsApp vill bli krypteringens röst med en första kampanj

WhatsApp kommer att förbli gratis

Kommer kommunikationen från världsdirektören för WhatsApp-dotterbolaget att räcka för att verkligen lugna användarna? Cathcart svär att deras personuppgifter inte exponeras: “ Vi kan inte se dina samtal eller din plats. Vi har din kontaktlista, men vi delar den inte. Vi vet också vilka nyhetsgrupper du är i, men vi använder inte denna information för att annonsera.. »

Eftersom detta är en annan nyckelfråga kring snabbmeddelanden: dess finansiering. Om WhatsApp för tillfället saknar reklam, kan det här spåret tillåta det att öka sina inkomster. Det här alternativet skulle dock inte ha behållits av ledningen för tjänsten, enligt Cathcart, som föredrar e-handel: ” Det är fortfarande en blygsam inkomstkälla, men den växer. Det skiljer sig mycket från reklam, men det är mycket lämpligt för budbärare. Kallas WhatsApp Business, detta kommer att tillåta meddelanden att ersättas genom att ansluta stora företag och deras kunder, med små och medelstora företag befriade från avgifter. Tillräckligt för att hålla WhatsApp gratis, enligt Cathcart.

Källor: Ekona
, JDD

Relaterade Artiklar

Back to top button