WhatsApps sekretesspolicy: vad det betyder och vad kan hända dig om du inte accepterar den

Sekretess är återigen under diskussion inom den mest använda meddelandeapplikationen: WhatsApp inkluderar ett nytt meddelande med skyldighet att acceptera det. De införda ändringarna specificerar användningen av chattplattformen med företag, de underlättar också köp via applikationen.

WhatsApp återgår till lasten med avsikt att se de nya integritetsvillkoren godkända. Det senaste försöket utlöste inte bara en viss indignation bland dess användare, utan orsakade också en betydande flykt av användare till andra meddelandeappar, som Telegram eller Signal, på den Facebook-ägda plattformen. Så, som jag redan hade försäkrat, tar WhatsApp bort sin strategi med en ny varning som visas i applikationen för alla användare.

WhatsApp inkluderar en fast varning överst i chattarna

Den nya integritetspolicyn börjar bara visas i alla applikationer överst i chattar . På så sätt säkerställer företaget att alla användare inte bara ser avsikten att tillämpa ändringarna, utan också är mycket medvetna om dessa förändringar. Så länge som vi måste acceptera dem ja eller ja , det finns ingen möjlighet att gömma sig. Tja, åtminstone så länge du vill använda WhatsApp som tidigare.

Som specificerats av WhatsApp i dess uppdaterade användarvillkor, ändringarna som gjorts i applikationen syftar till att förbättra upplevelsen mellan företag som använder WhatsApp och deras kunder . Detta bör underlätta kommunikationen mellan varumärken, butiker och företag som erbjuder direkta tjänster till kunder; utöka möjligheterna att köpa produkter direkt från WhatsApp.

WhatsApp ser till att data som delas med Facebook inte ändras främsta anledningen till att kontroversen hoppade under den senaste integritetspolicyn.

WhatsApp är fast besluten att dess användare accepterar de nya användningsvillkoren för att integrera kommunikationstjänsterna som de erbjuder till företag genom WhatsApp Business. Och det finns inget annat val än att gå igenom ramen om du vill använda applikationen som tidigare. 15 maj är deadline .

WhatsApp varnar för närvarande med ett litet meddelande i chattområdet. Och när deadline närmar sig kommer budskapet att bli mer synligt, allt för att användaren ska kunna acceptera ändringarna. Vem accepterar inte dem? WhatsApp kommer att förlora grundläggande tjänster: det kommer att förhindra utbyte av meddelanden och filer, så det kommer att blockera röstsamtal och till och med videosamtal.

WhatsApp kommer inte att radera konton som inte accepterar den nya integritetspolicyn. Men om de är inaktiva kommer de automatiskt att blockeras efter 120 dagar

WhatsApp-konto den kommer inte att tas bort direkt om de nya villkoren inte accepteras . Men eftersom WhatsApp kommer att hindra dig från att skicka meddelanden, när kontot är mer än 120 dagar utan aktivitet kommer det att blockeras automatiskt.

Relaterade Artiklar

Back to top button