WhatsApps medgrundare blir Signals (interimistiska) VD

Signal Clubic © clubic.com

Brian Acton tar platsen för Moxie Marlinspike som precis meddelade sin pensionering från företaget i ett blogginlägg.

Signal hade ett bra år 2021, särskilt tack vare ankomsten av tiotusentals WhatsApp-användare som föredrog att byta grädderi efter tillämpningen av nya användningsvillkor.

WhatsApps medgrundare tar över tills ny VD har utsetts

Det var i början av detta år som Moxie Marlinspike, grundare och vd för Signal, i ett blogginlägg meddelade att han efter tio år som VD lämnade den dagliga ledningen av företaget. Mannen sitter ändå kvar i styrelsen och kommer att hjälpa till i sökandet efter en ny vd, medan hans mandat upphör i slutet av denna månad januari 2022.

För att stödja företaget under dessa få dagar kommer Brian Acton, en annan mycket viktig aktör i världen av snabbmeddelanden, att ersätta honom. WhatsApps grundare lämnade Facebook 2018, några år efter att Mark Zuckerbergs grupp köpte tjänsten.

Efter denna avgång hade Brian Acton investerat nästan 50 miljoner dollar tillsammans med Moxie Marlinspike för att skapa Signal Foundation, vilket skulle leda till skapandet av Signal, en privat meddelandetjänst som erbjuder end-to-end-kryptering och respekterar användarnas konfidentialitet.

Om samma ämne:
I Schweiz kan armén inte längre använda WhatsApp, Telegram eller Signal

Källa: Vice

Relaterade Artiklar

Back to top button