WhatsApp vill vara som TikTok: det kommer att inkludera Reels of Instagram

När USA:s tidigare president Donald Trump började sin kampanj för att försöka förbjuda Tick ​​tack på nordamerikansk mark har många företag sett himlen öppna för att dra fördel av det vetot och ockupera kinesernas utrymme, förvärva en del av ByteDance-verksamheten eller utveckla ett alternativ på rekordtid som skulle gynna miljontals användare av en redan konsoliderad socialt nätverk.

Och det senare var fallet med Facebooksom såg möjligheten och ville komma in på marknaden genom att ta med på Instagram de så kallade rullarnasom inte är något annat än litet videoinnehåll, mindre än en minut långt, som vanligtvis ackompanjerar viss temamusik och som distribueras via en applikation som har hundratals miljoner aktiva profiler varje dag.

Läs vidare för att lära dig mer

Efter Facebook kommer de att nå WhatsApp Så det verkade klart att Facebook inte skulle lämna ansvaret för att popularisera dessa rullar i händerna på Instagram och beviset på detta är nyheterna vi fick veta den här veckan med vilka det sociala nätverket självt skulle välkomna detta. innehåll. , vilket gör dem synliga för en publik på miljarder dollar. Liksom WhatsApp har det vida överskridit två miljarder användare över hela världen.

Nu har det varit kollegorna till WABetAInfo som har avslöjat att inte bara Mark Zuckerbergs sociala nätverk kommer att vara destinationspunkten för rullarna, utan WhatsApp själv, i en rörelse som kommer att möjliggöra delning och visning av detta innehåll på ett praktiskt taget naturligt sätt. Inga hinder eller hinder. Naturligtvis, vad som återstår att se är hur vi kommer att få tillgång till dessa rullar, antingen genom en specifik sektion eller helt enkelt som en extra del av innehåll som kommer genom våra chattar och grupper.

Vi måste komma ihåg att detta inte skulle vara första gången något liknande har hänt sedan WhatsApp ärvde en del av “Stater” som praktiskt taget är en klon av “Stories” på Instagram, med publikationer av våra kontakter som löper ut och försvinner efter 24 timmar. Så på samma sätt letar de på Facebook efter ett sätt att introducera dem på ett liknande sätt för att fortsätta utöka inflytandet från dessa rullar.

Hur som helst, det finns inget releasedatum för dessa funktioner och vi får vänta. Även om någon svarar på tweeten vi lämnar ovan, från meddelandeappen verkar de ha ett stort intresse för rullarna, men “ett decennium senare kan vi fortfarande inte använda [WhatsApp] på flera enheter”.

Relaterade Artiklar

Back to top button