WhatsApp, vilken förändring: det nya lösenordet för chattar kommer

Lite att säga om Whatsapp. Vi står inför den mest kända snabbmeddelandeapplikationen i världen. Varje dag trycker miljarder användare på det virtuella tangentbordet på sin smartphone på jakt efter en kontakt eller en fil att dela med vänner, partners och släktingar. Mellan upp- och nedgångar samlar plattformen framgångar och nya användare tack vare uppdateringar som då och då lägger till nya funktioner.

Periodens nyhet gäller användningen av ett nytt säkerhetssystem som tillämpas på chattar. Vi pratar om Lösenord att tillämpas både på nuvarande och framtida samtal och på de som redan hålls med de olika kontakterna under användarupplevelsen. Låt oss tillsammans ta reda på vad den kommer att bestå av.

Lösenord för WhatsApp-chatt: det är vad det är

Nyheten i neo, som förväntat, kommer att fokusera på behovet av skydda chattar. Mark Zuckerbergs team planerar att uppfylla detta säkerhetskrav genom att tillämpa en säkerhetslösenordsfras på säkerhetskopior av konversationer. För att upptäcka Facebooks nya verksamhetslinje var teamet som först lade handen på en del av källkoden som hänvisade till denna förändring.

Ingen kommer därför att ha rätt att kika in i våra meddelanden genom att ha databasen med sparade WhatsApp-chattar till hands. Som det borde vara kommer endast de legitima innehavarna av profilen att kunna komma åt historien med ett öga för integritet som hittills undergrävts av ett ålderdomligt och ibland frånvarande skyddssystem.

A säkerhetshänglås det kommer sedan att tillämpas på alla privata och gruppkonversationer som sparats på Google Drive-molnet. Användaren kan fritt ställa in ett valfritt lösenord för att förhindra åtkomst till utomstående. Ett drag med vilket WhatsApp avser att återta mark efter utvandringen av användare som gick till Telegram i januari på grund av en förändring i policyn för behandling av personuppgifter. Vad tycker du om denna nyhet? Utrymme för kommentarer.

Relaterade Artiklar

Back to top button