WhatsApp, varning för den här versionen: det verkar ofarligt, men det döljer en skadlig kod

På användarchatt Whatsapp en blev viral ny version av appen helt rosa. Det som ändras är både appikonen och dess gränssnitt, som får en färg chockrosa.

Anpassningsalternativen, är det nu känt, är många uppskatta av användare. Och det måste sägas att WhatsApp blir riktigt bra mager ur denna synvinkel, vilket får dem att leta efter nya versioner som kan tillfredsställa detta behov.

Vi behöver tydligen inte ens fördjupa vem som vet hur mycket forskning: det är den här versionen som kommer till oss, genom en enkelt chattmeddelande. I texten uppmanas vi att prova den nya versionen WhatsApp Pink, skickar det ut som en appuppdatering. Men faktiskt, det finns ingen officiell version av denna typ och utvecklarna är helt orelaterade till den.

Så vad handlar det om? Av en skadlig programvara, som utnyttjar användarnas nyfikenhet för extrahera känsliga uppgifter och information från din smartphone.

WhatsApp, varning för den rosa versionen: ladda inte ner den, den döljer skadlig programvara

Viruset i fråga är kapabel till fungerar även i bakgrunden, det är då appen stängs. Han lyckas kopiera listan kontakter, interagera med dem och till och med lämplig media i chattar. En stor fara, speciellt om det finns privata bilder eller lösenord i samtalen.

Bättre ladda inte ner det, därför och bjud in dina kontakter att göra detsamma. Om du redan har laddat ner det, cybersäkerhetsexperten Rajshekhar Rajaharia erbjöd några råd på Twitter för att söka skydd.

Det första steget är utan tvekan att avinstallera WhatsApp Pink omedelbart. Om du använder WhatsApp Desktop eller webbversionbättre koppla bort alla enheter som har tillgång till chatten: du måste gå till WhatsApp-inställningarna, gå till avsnittet och stänga alla öppna sessioner.

Det skulle också rekommenderas rensa webbläsarens cache närvarande på smartphonen och även kontrollera appbehörigheter från enhetens inställningar. Om du märker någon misstänkt behörighet, ta bort den.

Vid det här laget borde du ha säkrat din enhet i hopp om att din data inte redan har kopierats. För framtiden, bättre kolla på internet oavsett om det är en officiell WhatsApp-version eller en skadlig kod.

Relaterade Artiklar

Back to top button