Whatsapp: vad händer om du inte accepterar den nya policyn senast den 15 maj …

där ny integritetspolicy från Whatsapp är nästan över oss och det betyder att användare måste acceptera eller avvisa ändringarna den 15 maj. Företaget har ägnat veckor åt att försöka göra en informationskampanj om de faktiska förändringar som införts med denna nya policy. Nu berättar WhatsApp tydligt för dig vad kommer hända härnäst den 15 maj. Oroa dig inte, de kommer inte att avsluta ditt konto om du inte accepterar villkoren.

Om du inte gör det, men ditt konto kommer att bli ganska värdelöst. Så nu är det dags att leta efter en annan meddelandeapp om integritetspolicyn inte är acceptabel för dig. Det kommer inte att finnas en knapp som gör alla konton som inte har accepterat den nya integritetspolicyn föråldrade senast den 15 maj. Det blir snarare en gradvis process.

WhatsApp förklarar vad som händer efter den 15 maj

Förmodligen har du under de senaste veckorna sett Whatsapp-meddelandet som varnar dig för den nya integritetspolicyn. Efter några veckor, meddelandet kommer att bli bestående. Då får du också “Begränsad funktionalitet” för appen. Till en början kommer du inte längre att kunna komma åt din chattlista. Du kommer dock fortfarande att kunna ta emot samtal och videosamtal.

Om du har aktiverat aviseringar kommer du också att kunna läsa och svara på meddelanden via meddelandefönstret. Efter några veckor kommer han inte längre att kunna ta emot samtal och skommer att börja skicka meddelanden och samtal till din enhet. Sedan kommer du att få en avstängning på några veckor efter den 15 maj men du kommer att förlora all funktionalitet i appen. Vid den tidpunkten, om du inte har bestämt dig för att acceptera den nya integritetspolicyn ännu, kan du byta meddelandeapp. Du kommer alltid att kunna exportera chatthistorik.

Kom ihåg det en gång raderade ditt konto WhatsApp, processen kan inte avbrytas. Genom att göra detta kommer du att rensa din meddelandehistorik och appen tar bort dig från alla grupper där du är närvarande. Dessutom kommer det att radera dina säkerhetskopior.

Relaterade Artiklar

Back to top button