WhatsApp: ursprung och betydelse för apansikten

Du kanske aldrig har märkt dem, men de är bland de mest använda emojierna i världen. De tre aporna är vanliga på WhatsApp och andra snabbmeddelandeapplikationer och på sociala nätverk i alla länder (du har säkert använt dem mer än en gång) men framför allt är de utbredda i Asien.

Där har de en speciell betydelse och deras ursprung går tillbaka mer än fyra århundraden. Vi berättar allt på bara två minuter.

Läs vidare för att lära dig mer

Som vi sa till dig har de till och med sina egna namn, vilket är Mizaru ? och som betyder “att inte se”; Iwazaru ? vilket betyder “tala inte” e Kikazaru ?, vilket i det här fallet betyder “lyssna inte”.

Dessa tre berömda emojis är gemensamt kända som “Tre kloka apor” eller “de tre mystiska aporna” och deras ursprung är i japansk kultur och för mer än fyra århundraden sedan. Egentligen kommer de från skulpturer snidade i trä av möbelsnickare Hidari Jingorō (1594 – 1634). De var figurer som placerades vid ingångarna till de heliga templen som låg norr om Tokyo, Japan.

Först var de tillägnade Shogun-härskaren Tokugawa Ieyasu, ihågkommen som en vis och hedervärd man och deras betydelse härrör från den kinesiska koden för Santai, som främjade moral och gott beteende baserat på sinnena.

I förhållande till detta skulle aporna spegla tre handlingar av det kinesiska ordspråket, som skulle vara: “se inget ont”, “tala inget ont” och “hör inget ont”.

Anpassade till WhatsApp och andra applikationer där de kan användas, kan dessa emojis uttrycka? skäms över något? att du inte vill säga något? du är inte villig att lyssna. Som de säger, de är några av de mest använda emojierna, liksom hjärtat i WhatsApp.

Relaterade Artiklar

Back to top button