WhatsApp: uppmärksamma din väns meddelande

De onlinebedrägerier som utförs av cyberkriminella experter. En till han nackdelar det skördar många offer Whatsapp. Var uppmärksam på meddelande av din vän som behöver dig. Den stjäl inte bara dina personliga uppgifter, utan din också pengar. Här är alla detaljer för att undvika att bli offer för det.

WhatsApp är vänbluffen

Utnyttja känslor det har alltid varit den mest skrupelfria och hemska, men effektiva formeln som finns. De cyberbrottslingar som har kunnat skapa en i flera dagar har lärt sig detta väl han nackdelar vilket skördar många offer. Favoritplatsen är sin egen Whatsapp.

Att rapportera denna nya bluff var den Brescia polishögkvarter. Så här går det till: användaren får från sina egna Kontaktfinns i telefonboken, en meddelande på WhatsApp. Texten lyder så här: “”. Uppenbarligen vilken vän skulle inte svara på en hjälp begäran! Särskilt om den kontakten är dottern, barnbarnet eller en avlägsen släkting eller en nära vän.

whatsapp-skärmdump-meddelande-bedrägeri-vän

När användaren han svarar, kommer det andra meddelandet på WhatsApp-chatten: “”. Uppenbarligen på andra sidan finns inte vännen eller släktingen i svårigheter, utan en cyberkriminell som rider på vågen av god tro hoppas kunna få användaren att falla till sig själv fälla.

Om du tillhandahåller dina egna uppgifter kreditkort komplett med kod CVV, eller de 3 siffrorna på baksidan, det är allt. De onda kommer att börja arbeta mer transaktioner möjligt innan användaren upptäcker bedrägeriet och fortsätter med blockera lite papper.

Farliga bedrägerier äter pengar

Tyvärr Whatsappsedan en tid tillbaka har det blivit en plats privilegierade för dem som tillämpar dessa farliga bedrägerier. Allt ligger i hur lätt de kan komma åt appen dataintrång en mobil enhet.

Så här skickar de ett meddelande direkt från WhatsApp utan att kontoägaren märker det. De som får det kommer knappast att tänka på en bluff då den kommer från en hans kontakt. De senaste räckte inte till begränsningar av WhatsApp till dem som inte accepterar de nya villkoren på Integritetgör bedragare nu livet svårt för användarna.

Relaterade Artiklar

Back to top button