WhatsApp uppdaterar kommande funktion som låter gruppadministratörer ta bort meddelanden för alla: Rapportera

WhatsApp betafunktion som gör att gruppadministratörer kan ta bort specifika meddelanden/meddelanden för alla i gruppen har en uppdatering, enligt en rapport. Funktionen kommer att ge mer kraft – förutom att begränsa medlemmar från att skicka meddelanden till grupper och förhindra medlemmar från att göra några informationsändringar – till administratörer, vilket i sin tur kan hjälpa till att hålla gruppen modererad. Den introducerades i december förra året, och uppdateringen har upptäckts på WhatsApp beta för Android. Funktionen sägs vara tillgänglig på WhatsApp beta för iOS och Desktop.

Enligt informationen från WABetainfo, en plattform som testar betafunktioner på WhatsApp, kommer gruppadministratörer snart att kunna ta bort meddelanden för alla i grupper. Enligt WhatsApp beta för Android 2.22.11.4 är funktionen under utveckling och den rullas inte ut till betatestare men det finns en uppdatering. När administratörer tar bort ett meddelande för alla i gruppen kommer de att se ett popup-meddelande som informerar dem om att “de tar bort någon annans meddelande i chatten”, och alla kommer att kunna se att administratören har tagit bort meddelandet .

I enklare termer liknar detta den nuvarande “radera för alla”-funktionen som introducerades redan 2017. Människor kan bara ta bort sina egna meddelanden från personliga och/eller gruppchattar. Men om du är administratör för en grupp kommer du att kunna radera meddelanden som postats av alla medlemmar i gruppen efter att ha fått den här uppdateringen. När du tar bort ett meddelande kommer dessutom alla att visas, förmodligen via en platshållare, att ett meddelande har tagits bort och vem som har tagit bort det.

Denna funktion, som förväntas rullas ut till WhatsApp beta för Android, iOS samt Desktop i framtiden, är fortfarande under utveckling. Det introducerades i en uppdatering i december förra året.

WhatsApp är en av olika plattformar som är under eld för att underlätta spridningen av falska nyheter. Företaget har genom åren uppgett att de har vidtagit åtgärder för att stävja spridningen av desinformation på plattformen. Det finns dock ingen solid lösning för att identifiera de falska nyheterna på WhatsApp.

Möjligheten att radera gruppmedlemmars meddelanden, tillsammans med möjligheten att begränsa medlemmar från att skicka meddelanden till sina grupper, och förhindra dem från att göra några oönskade redigeringar av gruppinformation, kommer att tillåta administratörer att begränsa spam och felaktig information på WhatsApp på ett mer effektivt sätt.

Enligt WABetainfo planerar WhatsApp också att förlänga tiden tills vilken folk kan radera ett meddelande för alla. Alternativen inkluderar 2 dagar och 12 timmar, och de bör vara tillgängliga i en framtida uppdatering.


Relaterade Artiklar

Back to top button