WhatsApp: tricket att ha nästan hemliga chattar, svårt att upptäcka

En av de mest påtagliga skillnaderna mellan Whatsapp och Telegram återspeglas verkligen i användningen av. Dessa är tillfälliga behållare med meddelanden som vid utgången av den angivna perioden är helt otillgängliga både för administratören av den centrala servern och för alla inblandade användare.

Även om appen som kureras av Facebook har implementerat end-to-end-kryptering kan vi säga att vi är långt ifrån att betrakta oss själva i en “järnfat”. Konversationer kan komma ut i det fria om du lämnar din telefon obevakad och oskyddad. I det här fallet är det god praxis dölja chattar anses obekvämt. För att göra detta finns det en enkel intern procedur som inte ens involverar användning av alternativa appar. Låt oss ta reda på hur.

Hur du döljer WhatsApp-chattar framför din vän, partner eller släkting

Den typiska situationen är att två partners delar sitt liv (inklusive den digitala). Vissa av oss kan ha flera skelett som bör förvaras inne i den ökända garderoben. Chattarna kommer inte att försvinna men de kan läggas så att säga under mattan. Huvudfunktionen kallas Chattlagring. Knappast en neofyt kommer att sålla igenom detta avsnitt.

Det vi pratar om finns längst ner i listan över alla dina chattar. Det är en digital behållare där arkiverade chattar lagras. Inget kommer att synas i förgrunden men det är fortfarande ett avsnitt utan autentiseringsfaktorer. För att uppnå vårt syfte väljer vi chatten och från menyn med tre punkter klickar vi på Arkiv. På magiskt sätt kommer varje referens att vara avsedd för ett specifikt område som vi, som redan nämnts, hittar längst ner i listan på appens hemsida under rubriken “Arkiverad chatt”.

Du visste detta WhatsApp trick? Utrymme för alla dina kommentarer.

Relaterade Artiklar

Back to top button