WhatsApp Spotted ger möjlighet att tyst lämna grupper

WhatsApp har upptäckts introducera möjligheten att låta användare tyst lämna sina grupper – utan att låta andra medlemmar veta om deras utträde. Det nya draget av appen för snabbmeddelanden skulle göra det lättare för människor att lämna oönskade och irriterande grupper som de tidigare tvekade att lämna eftersom andra medlemmar skulle kunna veta om de lämnade. Detta kan särskilt vara fallet med familjegrupper där du inte vill att dina släktingar ska veta om din utträde ur gruppen på grund av slumpmässiga “God morgon”-hälsningar eller meddelanden som kräver grundläggande faktakontroll.

Enligt en skärmdump som delas av WhatsApp beta tracker WABetaInfo, kommer snabbmeddelandeappen att informera användare när de lämnar en grupp att endast användaren och gruppadministratörerna kommer att meddelas om flytten. Det betyder att gruppmedlemmarna inte kommer att kunna se om någon av dem har lämnat den specifika gruppen.

whatsapp tyst grupp avsluta uppdatering bild wabetainfo WhatsApp

WhatsApp verkar arbeta med en ny gruppfokuserad uppdatering
Fotokredit: WABetaInfo

För närvarande visar WhatsApp ett automatiskt genererat meddelande när någon lämnar en grupp. Detta meddelande är synligt för alla medlemmar såväl som administratörer i den gruppen.

WhatsApp tillkännagav möjligheten att tyst lämna en grupp vid tidpunkten för information om dess gemenskapsfunktion för några dagar sedan. Den exakta tidslinjen för när exakt den kommer att vara tillgänglig för användarna är ännu inte avslöjad.

“Vi lägger också till möjligheten att tyst lämna en grupp, så att alla i en grupp inte meddelas om folk bestämmer sig för att konversationen inte längre är för dem”, sa appen på en FAQ-sida.

WABetaInfo rapporterar att skärmdumpen som den använder för att rapportera det nya tillägget har tagits från en nyligen betaversion av WhatsApp Desktop. Ändringen är dock troligen tillgänglig för användare på WhatsApp för Android och iOS också.

WhatsApp har under en tid förbättrat hur grupper arbetar på sin plattform för att förbättra kommunikationen mellan flera användare. Det tillkännagav en utvidgning av gruppstorleksgränsen till 512 medlemmar från 256 samt lade till möjligheten att reagera på meddelanden du får i grupper med hjälp av reaktions-emojis – istället för att skriva texten. WhatsApp utökade också nyligen gränsen för gruppröstsamtal till 32 deltagare från åtta.


Relaterade Artiklar

Back to top button