WhatsApp snart kompatibel med flera enheter på iPhone och iPad

WhatsApp Clubic © clubic.com

För närvarande finns det fortfarande ingen officiell ansökan WhatsApp för iPad. Användare tvingas komma runt problemet genom att gå igenom webbversionen sedan dess Safari. Ett alternativ som fungerar, men klart bristfälligt. Goda nyheter: det borde inte längre behövas längre.

Enligt en pålitlig källa testar det amerikanska företaget kompatibilitet mellan flera enheter på iPad och iPhone.

Läs också:
En inbyggd WhatsApp-app för iPad är på väg

Mot bättre stöd för WhatsApp på iPad?

Hemsidan WABetaInfo hade redan talat om det tidigare, men uppgifterna bekräftas ännu mer. WhatsApp arbetar för närvarande på en betydande förbättring av multi-enhetsläge vilket borde glädja användare av Apples surfplattor. Det amerikanska företaget skulle utveckla en iPad-applikation som kan kopplas till ett iPhone-konto. Om funktionen redan är tillgänglig för vissa iOS beta-testare, skulle den också planeras för Android.

Webbplatsen förklarar: När du öppnar WhatsApp på den andra mobila enheten efter en viss tid kommer applikationen att ladda ner alla meddelanden från servern. Det kräver inte att den primära smartphonen är ansluten till internet. När du para ihop din surfplatta för första gången kommer WhatsApp att synkronisera din chatthistorik. Denna process är uppenbarligen end-to-end-krypterad. »

För tillfället är det omöjligt att veta om den här funktionen bara kommer att vara tillgänglig på surfplattor (iPad och Android), men WABetaInfo klargör att det inte finns någon indikation på att företaget kommer att utesluta smartphones. Tack vare det skulle företaget vara lite närmare den flexibilitet som erbjuds av konkurrenten Telegram, som låter dig ansluta till så många enheter som önskas utan begränsningar. För närvarande är ett WhatsApp-konto bara kopplat till ett telefonnummer, vilket förhindrar att samma konto är aktivt på flera enheter.

Källa: WABetaInfo

Relaterade Artiklar

Back to top button