WhatsApp: så mycket ilska för användare som nu överger appen

Många, kanske för många, användare leds till överge WhatsApp av en absurd anledning som dök upp under det nu gångna jullovet 2020. Det nya året fick ingen bra start för användare som befolkar plattformen genom versionerna för Android- och iOS-enheter. Här är vad som har hänt under några dagar på Facebook.

WhatsApp: Vred av användare som väljer alternativet till appen

Vi har sett hur Telegram är ett snitt före sin rival när det gäller användbarhet och komfort. Trots tillkännagivandet av en betalversion fortsätter att dyka upp mot rivaliserande WhatsApp som börjar tappa träffar efter den senaste chattbedrägerier kommit till mångas uppmärksamhet.

Bland de miljarder användare finns det faktiskt de som har härjats av klassikerna som har gjort alla nervösa, vilket fått många att besluta sig för en drastisk kursändring. Fenomenet falska nyheteri själva verket plågar det miljontals italienare. Ett rejält gissel som Facebook har försökt råda bot på genom att begränsa antalet meddelanden och skärpa kontrollerna. Ändå fortsätter de att existera och bosätter sig i sammanhanget med bluffarna som skapar förvåning och rädsla.

Under de senaste dagarna har många användare klagat på den kontinuerliga spridningen av falska nyheter. Många driver därför på för bättre alternativ som Telegram eller Signal, som av många anses vara ett riktigt säkert mot desinformation och expropriering av personuppgifter från chattar.

Användare ber om mer integritet med WhatsApp och ett system som syftar till att motverka spridningen av bluffnyheter. Annars är minskningen av användningen oundviklig.

Relaterade Artiklar

Back to top button