WhatsApp: så här laddar du ner Green Pass men det är en fruktansvärd bluff

De bedrägerier tema covid-19 de tar aldrig slut och den här gången jag cyberkriminella de är engagerade i att åka på det som är i centrum för många användare. Faktum är att vi nyligen förklarade för dig i officiella kanaler för ladda ner de Grönt pass. Men var uppmärksam på den nya fruktansvärd bluff som tänds Whatsapp: “Så här laddar du ner Green Pass Covid-19 grönt certifikat”. Larmet utlöstes också av Polispost. Här är alla detaljer och råd användbar för att inte falla offer för det.

WhatsApp: akta dig för Green Pass-bluffen

“”. Det här är nytt meddelande han nackdelar som håller på att bli viral bland användarna av Whatsapp. Ett slags smishing i chatt marknadsföring en falsk sida liknande den institutionella.

De länk innehållet hänvisar faktiskt till en sida skapad i doc dai cyberkriminella för att kunna tillägna sig personlig information av användaren. Men var försiktig eftersom bankuppgifter. Genom att utnyttja det som är en nödvändighet för många användare sprider dessa brottslingar ett farligt budskap för fuska flera användare Whatsapp möjlig.

Postpolisen varnar för denna bluff

Den var där för att slå larm Polispost. Som han alltid gör varnar han redan för detta han nackdelargjord i Neapel och spred sig snabbt vidare Whatsapp.

Här är rekommendationer som polisen har publicerat om:

  • det är viktigt “” och, om nödvändigt, “”;
  • då måste varje användare ha en tydlig uppfattning om “”;
  • dessutom, när du är osäker, bättre rapportera omgående till de behöriga myndigheterna vad som verkar vara ett försök att bedrägeriäven om detta görs via e-post, SMS eller meddelande Whatsapp;
  • slutligen är det bra att komma ihåg att ingen institutionellt budskap skickas via chattar av Whatsapp.

Hur man laddar ner Green Pass

I vår senaste artikel, här på Tecnoandroidvi hade förklarat på ett enkelt och tydligt sätt hur erhålla de Grönt pass. All information finns på den officiella hemsidan dgc.gov.it. Här är en lista syntetiseras av de enda kanaler ansvarar för att utfärda dokumentet:

  1. genom att ladda ner appen jag av PagoPa eller appen Immun;
  2. genom nationell webbplats tillägnad “dgc.gov.it“;
  3. gå till ditt eget läkare eller vid a Apotek av förtroende.

Relaterade Artiklar

Back to top button