WhatsApp rullar ut nya alternativ för att hjälpa dig att bättre kontrollera din integritet

WhatsApp-logotyp © © Dima Solomin / Unsplash

WhatsApp fortsätter sin fart och gör nya ändringar i sin applikation som syftar till att förbättra användarnas integritet genom att låta dem ” bättre skydda sin integritet online “.

Nu kommer de att ha mer kontroll över vem som kan se viss information på deras konto.

Det är nu möjligt att skapa en svartlista på WhatsApp

WhatsApp-användare kommer alltså att kunna välja vilka av deras kontakter som kan se deras profilbild, deras status och omnämnandet ” ses kl », vilket gör att en samtalspartner kan veta om hans meddelande har lästs. Funktionen rullas ut till betatestare sedan förra året och kommer nu att lanseras mer allmänt, meddelade Meta-dotterbolaget i en tweet.

På sin webbplats förklarar snabbmeddelandetjänsten att den lagt till alternativet ” Mina kontakter utom när du definierar dina sekretessinställningar. Det är därför möjligt att definiera ses kl », profilbilden, nyheterna eller statusen på följande alternativ: Alla, Mina kontakter, Ingen, Mina kontakter utom…

Detta sista alternativ låter dig skapa en lista över personer som inte kommer att kunna se denna information; detta är en sorts omvänd listning av funktionaliteten ” Nära vänner på Instagram.

För att komma åt denna nya funktion måste du gå till Inställningar, klicka på Konto och sedan på Sekretess.

WhatsApp multiplicerar nyheterna

Under de senaste månaderna har WhatsApp gjort flera praktiska ändringar i sin tillämpning. Till exempel har tjänsten implementerat en funktion som är efterlängtad av sina användare genom att tillåta diskussioner att överföras från en Android-smarttelefon till en iPhone. Dessutom har meddelanden också ökat gränsen för personer som kan gå med i en diskussionsgrupp, från 256 till 512 personer.

Andra funktioner, varav en är mycket efterlängtad, är under förberedelse hos Meta. Under de kommande månaderna finns det en god chans att WhatsApp tillåter sina användare att redigera ett meddelande efter att det har skickats. Slutligen utvecklar företaget också en funktion som erbjuder möjligheten att länka ditt konto till en andra smartphone.

Om samma ämne:
WhatsApp testar nya filter för olästa meddelanden med iOS beta-testare

Källor: WhatsApp, XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button