WhatsApp: Postpolisen upptäcker den nya hemliga kodbluffen

WhatsappWhatsapp har ifrågasatts på senare tid, åtminstone när det gäller integritetshemisfären som har fått många att överge till förmån för alternativ som Signal och Telegram. Utöver “besvären i huset” måste utvecklaren även tvätta de smutsiga kläderna som kommer från en SMS bluff omedelbart identifierade som för tillfället slog allmänlarm. Här är vad som händer och varför vi måste vara mycket försiktiga.

Mycket uppmärksam på WhatsApp efter den nya bluffen: Postpolisen varnar alla för de nya farorna med meddelanden

Faran lurar för miljarder användare som inte är medvetna om en ny WhatsApp-bedrägeri som snabbt gör rundor av chattar. Att spela på förtroende leder till misstänkta SMS. Som vi alla vet, för att komma åt din profil med ditt personliga nummer, måste du få en hemlig kod 6-siffrig. Annars går det inte att skaffa ett konto.

Baserat på detta faktum har vissa hackare väl tänkt att begära den påstådda bekräftelsen av säkerhetskoden, under straff för omöjligheten att fortsätta använda chattar och grupper med relaterade kända funktioner. I meddelandet som cirkulerar dessa dagar säger:

“Hej, jag skickade en kod till dig av misstag, kan du skicka tillbaka den till mig?”

Utan att veta att bakom denna begäran ligger den mystiska bluffen, pressar vi oss själva att tillhandahålla vår personliga kod. Stort misstag. Tack vare koden. i själva verket kan angriparen slutföra installationen med vår profil och därmed vårt nummer även för olagliga ändamål. Du får INTE svara på meddelandet eller klicka på några länkar som föreslås längst ner i det. Endast på detta sätt kan vi vara säkra på att inte hamna i någon onlinefälla. Var väldigt försiktig.

Relaterade Artiklar

Back to top button