WhatsApp: plötslig kollaps av nedladdningar på grund av Telegram och Signal

Whatsapp har upplevt ett plötsligt fall ladda ner efter en ökning av populariteten för andra konkurrerande meddelandeappar som t.ex Signal och telegram, tävla ett tag.

Nedladdningarna minskade med över 2 miljoner mellan 5 och 12 januari från föregående vecka, ner till 10,6 miljoner. En siffra för närvarande lägre än både Signal och Telegram. Den senare spelade in resp 17,8 miljoner och 15,7 miljoner nedladdningar under samma period. Minskningen av nedladdningar följer användarnas missnöje med hur WhatsApp behandlar data.

Ett popup-meddelande som skickades till dess 2 miljarder användare nyligen bad dem att godkänna användarvillkoren för dess integritetspolicy före kl.8 februari, för att undvika att förlora åtkomst till appen. Användare kommer nu att omfattas av ett datadelningsavtal mellan WhatsApp och Facebook, som kommer att se privata detaljer som telefonnummer, IP-adress och webbläsarinformation.

WhatsApp redo att kollidera med Signal och Telegram, nedladdningar minskar för den berömda meddelandeappen

Utvandringen ledde till panik i företaget. WhatsApp publicerade denna vecka annonser på alla tidningssidor som bad användare att inte lämna appen. “WhatsApp respekterar och skyddar din integritet”, står det svart på vitt på framsidan av The Indian Express och The Hindu, samt i åtta andra tidningar.

“WhatsApp kan inte se dina privata meddelanden eller lyssna på dina samtal, och det kan den inte heller Facebook. Varje privat meddelande, foto, video, röstmeddelande och dokument som du skickar till dina vänner, familj och kollegor eller gruppchattar är skyddade av end-to-end-kryptering. Det förblir mellan er”.

Den massiva tillströmningen av nya användare till Telegram fick appens grundare att beskriva den som “den största digital migration i mänsklighetens historia”. Detsamma gäller Signal, som ännu inte är välkänd i Italien jämfört med andra länder, men nära en debut som skulle kunna överskugga WhatsApp för flera år sedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button