WhatsApp Pink: djävulen bär rosa för att stjäla din integritet

För detta tillfälle bär djävulen inte Prada, utan klär sig i rosa för att stjäla den från dig Integritet. Efter de otaliga fallen som drabbar den välkända snabbmeddelandeappen, inte minst den ökända tävlingen om att vinna en Bra från 100 euro, kommer ännu en gimmick. Här har du WhatsApp Rosa den farliga appen som lovar att stjäla din personlig information så snart den är installerad. Låt oss försöka att bättre förstå detaljerna i detta farliga skadlig programvara och hur du skyddar dig.

Om du vill färga din smartphone rosa, använd färgen och inte WhatsApp Pink

Under några dagar, och särskilt Indien, har ett missvisande meddelande svävat på WhatsApp med en farlig länk. Löftet som anges är att, genom att ladda ner appen på webbplatsen, kommer du att förvandla det sociala Facebook-grupp i WhatsApp Pink. I praktiken skulle denna applikation, som faktiskt döljer en skadlig programvara, ge ton till grafiken färgar den rosasom visas på bilden nedan.

WhatsApp Pink webbplats

Ett noggrant öga förstår dock omedelbart att det finns något under, men inte för mycket konstig. Faktum är att namnet WhatsApp följt av In Pink bokstaven “H” saknas. Plus grafiken i ett operativsystem Android var flagrant och grovt limmad till en iPhone.

Problemet uppstår när användaren laddar ner och installerar denna skadliga app. Jobbar i bakgrund och genom att kränka integriteten stjäl den all personlig information. Om skadan redan har skett är det första att göra avinstallera WhatsApp Pink direkt från din smartphone. Koppla sedan bort från smartphone-appen i “Inställningar” alla enheter som är anslutna till WhatsApp webben. På alla webbläsare rensa cachen och slutligen kontrollera alla appbehörigheter som administratör. Om du märker något misstänkt, bättre när du är osäker återkalla.

Vissa dolda filer kan fortfarande vara kontaminerade av skadlig programvara som sprids av WhatsApp Pink. Om tvivel är starka är det bättre att gå vidare med en återställ till fabriksinställningarna av din enhet. Innan du fortsätter, kom ihåg att göra en säkerhetskopia för att inte förlora viktig data.

Relaterade Artiklar

Back to top button