WhatsApp: Överför automatiskt data mellan Android och iOS

Tidigare innebar att byta till en ny enhet att du skulle förlora det mesta av din data. Med tiden har det blivit lättare att överföra filer, inställningar och kontakter, men med ett villkor: att ha samma operativsystem. Inte längre nu. Whatsapp arbetar för att göra detta otroligt enkelt och intuitivt.

Om du byter till en ny Android-smarttelefon återställs WhatsApp-konversationer och multimediainnehåll automatiskt tack vare en säkerhetskopia på Google Drive. Medan om du bestämmer dig för att köpa en iPhone, det finns inget officiellt och ganska enkelt sätt att återställa konversationer och media från din gamla Android-enhet. WhatsApp försöker enligt uppgift åtgärda detta problem. Företaget kommer snart att tillåta att chatthistoriken överförs automatiskt.

WhatsApp: Att förlora data från en enhet till en annan kommer inte längre att vara ett problem

Det är inget mysterium att WhatsApp arbetar för att tillåta användare chatta från olika enheter med samma nummer. Även om det inte är helt klart hur den här funktionen kommer att implementeras, är det vettigt att WhatsApp också tillåter säkerhetskopiering över plattformar. Faktum är att oavsett om du använder flera enheter samtidigt eller bara växlar mellan dem, borde sättet att komma åt och synkronisera konversationer mellan enheter vara ganska lika.

Funktionen är inte tillgänglig ännu, men ny information som läckt online indikerar att användare kommer att kunna migrera chattar och data från iOS till Android och vice versa. Det verkar som om processen inte är automatiserad, åtminstone för närvarande. Faktum är att den måste aktiveras manuellt. Det är viktigt att komma ihåg att funktionen ännu inte är tillgänglig, så den kan fungera annorlunda när den officiellt kommer för alla enheter.

Relaterade Artiklar

Back to top button