WhatsApp: om du har lämnat det för sekretess, vet att det behåller dina data

Nuförtiden är det många användare som har bestämt sig för att lämna permanent Whatsapp på grund av rykten om ev faror angående Integritet. Det är dock få som vet att, trots att den personliga profilen har raderats, dvs data förblir fortfarande egendom för Facebook Inc..

Alla som tar bort sin profil bör veta att WhatsApp fortfarande behåller sina data

WhatsApps tillkännagivande om den nya integritetsuppdateringen har väckt många farhågor. Det finns många negativa nyheter på internet om de påstådda farorna med integritet. Baklänges Facebook uppgett att det inte kommer att ske någon olämplig användning av personuppgifter. Därför har företaget beslutat att skjuta upp datumet för uppdateringen och förklara de verkliga förändringarna.

Det finns dock många som redan har bestämt sig för att lämna WhatsApp med tanke på att säkra sina personuppgifter. I alla fall, trots raderingen av profilen förblir data fortfarande servrarnas egendom av företaget. Dock endast under den tekniska tid som krävs för att radera informationen kopplad till kontot.

jag är verkligen 90 de dagar under vilka WhatsApp kan behålla personuppgifterna för en användares konto. Dessutom anger utvecklarna också att efter denna period kan kopior av denna information fortfarande lagras i arkivet för säkerhetskopiering. Detta är nödvändigt vid återställning av användardata vid tekniska problem.

Vad händer med personuppgifter efter radering

Även om det tar tre månader innan en permanent radering, efter att en användare har bestämt sig för att ta bort sitt konto på WhatsApp, kommer det inte längre att vara möjligt att komma åt det.

Under tiden, om någon användare har en eftertanke, kommer de fortfarande att kunna återansluta sitt telefonnummer till WhatsApp. ändå han kommer inte att kunna hämta den gamla informationen. Så innan du permanent tar bort ett konto bör man komma ihåg att varken konversationer eller deras innehåll kan återställas längre.

Relaterade Artiklar

Back to top button