WhatsApp och Telegram, kan du skicka anonyma meddelanden?

Sändning anonyma meddelanden, i motsats till vad man kan tro, är det inte en praxis som tillhör det förflutna. Än idag kan det av olika anledningar vara nödvändigt att använda detta system för att kommunicera med en andra person.

Vad dock inte alla vet är att denna möjlighet också finns för WhatsApp och Telegram. De två chattarna är till sin natur kopplade till användarens telefonnummer, och därför det är inte en möjlighet som ingår i appar i fråga, men det finns en väg runt detta genom att tillgripa extern programvara.

Och vi förklarar hur man gör det, genom några enkla steg som är inom räckhåll för alla utan alltför stora svårigheter.

WhatsApp och Telegram, tricket att skicka anonyma meddelanden på de två chattarna

Det första verktyget vi behöver är en tjänst du skapar virtuella telefonnummer, som inte tillhör användaren. På webben finns det flera, men också gratis: tack vare numret som kommer att ges till oss kommer vi att kunna börja registrera ett konto. En av mjukvaran som erbjuder den här tjänsten är TextNow: för att använda den måste du starta nedladdningen på din smartphone.

Därefter måste du följa steg som anges i appen för att generera ett virtuellt nummer som ska användas i de två apparna vid tidpunkten för konto verifikation.

Vi måste sedan ladda ner apparna av vårt intresse (WhatsApp eller Telegram) och använda numret som just genererats för registrering och validering av ditt konto. På så sätt kommer du att kunna använda WhatsApp och Telegram utan att någon riktigt kan känna igen ditt telefonnummer.

Relaterade Artiklar

Back to top button