Whatsapp: nu kommer de sparade chattarna att vara säkra tack vare ett lösenord

där säkerhetWhatsapp, under de senaste åren har det garanterats av end-to-end-kryptering. Men det slutar inte där, för ett extra lager av skydd kommer att gälla backup på molnetsamt de arkiv som låter dig hämta konversationer från en annan enhet.

Whatsapp: säkerhetskopieringsfunktionen för molnappen

Men hur fungerar WhatsApp-säkerhetskopior i molnet? Dessa är i första hand inte skyddade av appens algoritmer. Därför sparas de i molnets minne Google Drive för WhatsApp-versioner för och på iCloud för versioner för.

I detta avseende har skaparna av WhatsApp i åtanke att ta med ett extra lager till applikationen som garanterar arkivsäkerhet genom ett lösenord. På detta sätt kommer användare, när de sparar online-säkerhetskopior, att ha möjlighet att välja en nyckelord av minimum 8 tecken. Detta kommer att användas exakt för att återställa säkerhetskopian efter en ny appinstallation. Detta innebär att hela proceduren kommer att göra sparandet oanvändbart om du inte har ett lösenord.

Whatsapps nya skyddsmetod kommer också att hålla filer borta från arkiv hacker eller myndigheterna, om de skulle komma i besittning av ägarnas molnkonto. Som allting finns det för- och nackdelar. Faktum är att om du inte längre kommer ihåg säkerhetskoden, du kommer inte att ha något sätt att nå meddelandena och hela säkerhetskopian kommer att gå förlorad. Men med tiden kommer denna aspekt att bli tydligare av utvecklarna.

Relaterade Artiklar

Back to top button