WhatsApp lägger till nya funktioner för att skydda din integritet, här är de

WhatsApp-logotyp © © Dima Solomin / Unsplash

De direktmeddelande av Meta-gruppen kommer att lägga till nya alternativ under de kommande dagarna för att stärka integriteten för sina användare.

WhatsApp är nu en av de mest kraftfulla meddelandetjänsterna i världen och förlitar sig framför allt på konfidentialitet i utbyten mellan olika användare.

Du kan nu bestämma vem som ska se din onlinestatus eller inte

Dotterbolaget till Meta, tidigare Facebook, tillkännager därför idag nya alternativ som kommer att implementeras under de kommande dagarna. De beskrivs av Ami Vora, produktchef på WhatsApp, som ” kapslade lager av skydd och syftar till att ytterligare stärka integriteten för sina medlemmar under deras samtal.

Den första funktionen som introduceras under de kommande dagarna i alla WhatsApp-profiler kommer att tillåta användare att kontrollera sin onlinenärvaro. Detta gör att de kan bestämma vilka kontakter som kan se om de är online. Andra kommer inte att ha tillgång till denna information som kommer att döljas för dem, vilket kan vara användbart när du är medlem i flera grupper.

WhatsApp kommer också att erbjuda under de kommande veckorna ett nytt alternativ för att blockera skärmdumpen av element som bara är synliga en gång i utskriften, som foton och videor som skickas till Snapchat.

För tillfället kommer inte dotterbolaget till Meta fram för att ge ett distributionsdatum för denna funktion, som fortfarande är i testläge.

WhatsApp låter dig också lämna en grupp diskret

Det sista tillägget avser specifikt grupper. Användare som vill lämna en grupp kan göra det diskret, utan att ett meddelande skickas till alla andra medlemmar. Endast administratören/administratörerna kommer att få en varning för att informera dem om avgången, men resten av gruppen kommer inte att veta något om det, om de inte konsulterar medlemslistan.

Den senaste funktionen kommer att finnas tillgänglig i både Android- och iOS-mobilappar samt i desktopversionen.

Förvänta dig fler nya säkerhetsalternativ under de kommande månaderna eftersom Mark Zuckerberg nyligen sa att han vill fortsätta att “ utveckla nya sätt att skydda meddelanden och göra dem lika privata och säkra som konversationer ansikte mot ansikte “.

WhatsApp

Att ladda ned

WhatsApp

  • Populär
  • Funktionsrik

WhatsApp är en viktig applikation som låter dig enkelt chatta med dina kontakter, oavsett deras telefon, med röst och video. En riktig referens som används av miljontals användare, den här appen är lätt att lära sig och tillgänglig på franska.

WhatsApp är en viktig applikation som låter dig enkelt chatta med dina kontakter, oavsett deras telefon, med röst och video. En riktig referens som används av miljontals användare, den här appen är lätt att lära sig och tillgänglig på franska.

Källa: TechCrunch

Relaterade Artiklar

Back to top button