WhatsApp kommer att bli otillgänglig om du vägrar att dela dina data med Facebook

WhatsApp iOS © PXhär

WhatsApp har uppdaterat sin integritetspolicy så drastiskt som förväntat. Från och med den 8 februari kommer meddelandeanvändare som vägrar att få sin data delad med Facebook inte längre få tillgång till deras konto.

Uppdatering från 01/08/2021 kl 10:50:

Vi publicerar idag, längst ner i artikeln, detaljerna från Facebook samt Twitter-kommunikationen från en av WhatsApps talespersoner.

Författare till uppdateringen: Ludovic Loth

Nya villkor som slutligen följer de som tillkännagavs förra sommaren, men som ändå lämnade möjligheten för användare av applikationen att avböja informationsdelning. Avslag är inte längre ett alternativ.

Läs också:
Facebook begränsar Messenger- och Instagram-funktionaliteten i Europa

Målet: att ytterligare förena Facebooks ekosystem

Vissa användare börjar få ett WhatsApp-meddelande som ber dem att acceptera de nya användarvillkoren. Villkor för det mesta relaterade till användningen av deras personuppgifter och som de inte har något annat val än att acceptera påföljd av att inte längre kunna använda meddelandesystemet från och med den 8 februari.

whatsapp datadelning © facebook

Genom att acceptera denna ändring samtycker användarna till att inte bara dela informationen om dem med WhatsApp, utan även med Facebook.

En uppsättning data som Facebook säger kommer att användas för att ” förbättra sina tjänster “, kl” ge dig bättre personliga förslag », och naturligtvis till « visa mer relevant reklam för alla Facebook-företags produkter “. Med andra ord: vår information från WhatsApp kan kastas i samma kittel som den från våra Facebook- och Instagram-konton för att ytterligare profilera våra användningsmönster och smaker.

Läs också:
I motsats till iOSs antispårningspolicy får Facebook en helsida i amerikanska tidningar

WhatsApp: krypterad meddelandehantering, ja men…

Medan WhatsApp fortfarande paradoxalt nog är bland de säkraste meddelandeapparna i kraft av sin konsekventa end-to-end-kryptering, blir det allt tydligare att det inte kommer att finnas mycket integritet kvar på WhatsApp efter den 8 februari. Visserligen förblir dina meddelanden och deras innehåll skyddade av kryptering, men Facebook visar här att det är metadata som intresserar det. Inte vad du kan berätta för dina kontakter bra.

Denna uppdatering av WhatsApps användarvillkor är läglig, eftersom den träder i kraft kort efter att Apple rullade ut en ny App Privacy Scale på sin App Store. Det är därför särskilt häpnadsväckande att notera WhatsApps aptit på data jämfört med ett telegram eller, bättre, en signal som samlar absolut ingenting om sina användare.

Signal iOS Sekretess © Skärmdump

Telegram iOS sekretess © Skärmdump

WhatsApp iOS Sekretess © Skärmdump
WhatsApp iOS Sekretess © Skärmdump

WhatsApp iOS Sekretess © Skärmdump

En ny policy som syftar till att bättre informera användarna, vilket kommer att ha gett Apple glödheta skott från Facebook. Som vi minns hade Mark Zuckerbergs företag publicerat en helsideskolumn i stora amerikanska tidningar för att ifrågasätta detta beslut, som man anser utsätter småföretagen i fara.

Uppdatering 2021-01-08:

Som svar på vår artikel ville Facebook, genom rösten från sin europeiska byrå, specificera att alternativet att inaktivera datadelning togs bort från applikationen 2016.

Problemet som förklaras ovan är därför främst centrerat på användare utanför Europa.

Nedan även kommunikationen från en WhatsApp-talesperson:

Konkret försvarar WhatsApp sig från alla förändringar av användningsvillkoren i Europa förutom i de fall där du hade vägrat att dela data (före 2016). Det sätt på vilket delning sker, i enlighet med europeisk lagstiftning, förändras inte.

Författare till uppdateringen: Ludovic Loth

Via: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button