WhatsApp i rosa: detta är inte ett nytt tema, var försiktig

Det verkar spridas främst i Indien, men det finns även rapporter från Italien. Det är flera användare som har stått öga mot öga med de sorgliga konsekvenser av en app som lovade att revolutionera grafiken på Whatsapp. Att upptäcka detta farliga han nackdelar var forskaren Rajshekhar Rajaharia som omgående rapporterade risken på sin profil Twitter.

WhatsApp i rosa eller Rosa som meddelandet nämner är det en ‘farlig app att istället för att göra WhatsApp färgglad installerar en farlig sådan skadlig programvara på enheten. Här är vad som är känt om det.

Rajshekhar Rajaharia upptäcker WhatsApp Pink, en fruktansvärd skadlig bedrägeri för Android

Rajshekhar Rajaharia upptäckte att en länk han nackdelar. När sidan är nådd kan användaren ladda ner den här appen. Men i motsats till vad som utlovats, WhatsApp den blir inte från grön till rosa. Faktum är att appikonen försvinner från smartphonen som förblir aktiv i bakgrund.

Det är en demonstrationsvideo inspelad av Rajaharia för att visa vad som händer när skadlig programvara är installerad. De hacker ta användarens adressbok, meddelanden och personuppgifter i besittning. Kort sagt, WhatsApp Pink får full kontroll av enheten också skicka meddelanden till kontakter på ett helt autonomt sätt.

Hur man fixar det om någon installerat skadlig programvara

Om någon av misstag gick i fällan genom att installera denna farliga skadliga programvara behöver de inte misströsta. Rajaharia har också publicerat några instruktioner enkelt och praktiskt för att lösa problemet skapat av WhatsApp i rosa.

Det första man ska göra är avinstallera WhatsApp Pink omedelbart. Sedan måste du gå vidare genom att avaktivera alla öppna och anslutna sessioner med WhatsApp webben för dem som använder denna version. Slutligen som ett sista steg är det nödvändigt tömma cacherna av webbläsaren. En bra praxis, men inte nödvändig, skulle vara att kontrollera app tillåtelser. Om du skulle hitta något misstänkt, om du är osäker är det bättre att återkalla det.

Sammanfattningsvis kan vi säga att detta verkligen inte är en bra period för WhatsApp. Nyligen meddelandet som uppmanar dig att ladda ner en app som kan ge 3 månader Netflix fri. Uppenbarligen är detta ännu en bluff.

Relaterade Artiklar

Back to top button