Whatsapp: Grupper kommer, men de kommer att vara privata

Den nya funktionen bör inkluderas i nästa uppdatering, men gemenskaperna på WhatsApp kommer att skilja sig från vad vi kan ha föreställt oss.

WhatsApp: Ja till gemenskaperna men de kommer att vara privata

Mark Zuckerberg är nöjd med den nya funktionenså mycket att han kommer att meddela det på sin Facebook-profil.

Någon skylt hade redan skymtats igenom betaversionen av appen med flikar som förebådade en ny funktion som kommer.

WhatsApp-gemenskaper dock de kommer att ha lite att göra med appar som Telegram, i själva verket kommer de att vara privata. På Telegram har vi möjlighet att söka efter en viss grupp med namn, skapad med syftet att samla användare relaterade till ett gemensamt ämne eller passion.

Det kommer inte att finnas något av detta på WhatsApp. Det kommer inte att vara möjligt att gå med i en grupp t det kommer inte att finnas någon global sökmotor. Gemenskaper föddes med idén om att samla privata grupper och låta dem kommunicera med varandra.

Till exempel ett fotbollslag kommer att ha sin egen privata WhatsApp-grupp och uppsättningen grupper av flera lag kan bilda en gemenskap att prata.

Så om du har tänkt att gå med i en gemenskap av fiske, blommor och växter eller trädgårdsskötsel, vet att du inte kan göra det självständigt utan bara på direkt kunskap från någon medlem som vill bjuda in dig.

Mark Zuckerberg specificerade det säkerhets- och integritetselementet kommer inte att vara i bakgrundenkommer alla meddelanden även i den här nya funktionen att omfattas av end-to-end-kryptering.

Den nya funktionen kommer säkert att visa sig användbar för olika sport-, skol- eller arbetsföreningar. Lite mindre för alla andra användare, med de som förväntade sig en globalisering av WhatsApp och kommer därför att förbli med dålig smak i munnen.

Relaterade Artiklar

Back to top button