WhatsApp: grupper inom grupper? Varför då ?

WhatsApp Clubic © clubic.com

Upptäckte för några veckor sedan, “Communities”-funktionen av WhatsApp dök upp igen. Nu vet vi lite mer om honom.

Utan tvekan för att konkurrera med Discord skulle “Communities” för Metas snabbmeddelanden göra det möjligt att skapa en undergrupp i en befintlig diskussion.

En funktion nära vad Discord redan erbjuder

WhatsApp multiplicerar projekt för nya funktioner, vissa har redan distribuerats, andra är fortfarande på gång, som möjligheten att radera gamla meddelanden. Detta är också fallet med “Communities”, en nyhet som upptäcktes förra månaden av XDA-utvecklare och som återuppstår idag. Det är turen till WABetaInfospecialist på området, för att tillföra nya element.

Funktionen “Communities” skulle syfta till att ge mer makt till administratörerna för en grupp via ett system som liknar det Discord gör genom att låta sina användare skapa flera rum inom samma server. Här skulle WhatsApp tillåta administratörer att skapa en undergrupp inom en redan befintlig gruppchatt. De kunde sedan bjuda in användare till dessa mindre chattrum via en unik inbjudningslänk eller QR-kod. Deltagare kanske inte kan posta meddelanden direkt när undergruppen har gått med eftersom funktionen skulle tillåta administratörer att konfigurera sina gemenskaper som de tycker är lämpliga genom olika inställningar.

Första bilderna av WhatsApp-gemenskaper

Enligt de första bilderna som delas av WABetaInfo, “Communities” kommer att särskiljas från andra konversationer med en ikon med rundad kant. WhatsApp hade också av misstag avslöjat denna fyrkant med mjukare hörn i oktober förra året genom att distribuera den på profilbilder, innan de omedelbart togs bort.

WhatsApp-gemenskaper © WABetaInfo

Eftersom “Communities” fortfarande är under utveckling, väntar man fortfarande på mer konkreta detaljer om hur de fungerar. Funktionaliteten ska dock göra det lättare att organisera diskussionsgrupper som täcker flera ämnen samtidigt, som en skolgrupp som skulle vilja dela upp samtalet i flera undergrupper efter de kurser eller projekt som diskuteras.

Eftersom nya funktioner testas i betaversioner flera månader innan de distribueras till allmänheten, kommer det fortfarande att ta lite tålamod innan “Communities” distribueras officiellt.

Om samma ämne:
Facebook Messenger och Instagram har nya effekter och spel för gruppsamtal

WhatsApp

Att ladda ned

WhatsApp

  • Populär
  • Funktionsrik

WhatsApp är en viktig applikation som låter dig enkelt chatta med dina kontakter, oavsett deras telefon, med röst och video. En riktig referens som används av miljontals användare, den här appen är lätt att lära sig och tillgänglig på franska.

WhatsApp är en viktig applikation som låter dig enkelt chatta med dina kontakter, oavsett deras telefon, med röst och video. En riktig referens som används av miljontals användare, den här appen är lätt att lära sig och tillgänglig på franska.

Källa: WABetaInfo

Relaterade Artiklar

Back to top button