WhatsApp: fortfarande bedrägerier mot ING-kunder

De sprider sig vidare Whatsapp väldigt farligt bedrägerier till kundernas nackdel ING. Detta beror på att den berömda banken har en aktiv officiell linje på Whatsapp. För många användare kan det vara lätt att falla in i fälla av dem som utger sig för att vara ING. Så här känner du igen en bluff och inte blir offer av en bluff tomt konto.

ING: WhatsApp-bluffen som försätter alla i kris

En serie av bedrägerierWhatsapp de sätter i kunder ING, så mycket att den berömda banken skickar en till alla e-post uppmärksamma denna fara. Praktiskt taget, cyberkriminella experter, som utger sig för att vara det välkända kreditinstitutet, kontakta så många användare som möjligt som har en bankkonto aktiva.

På så sätt letar de efter, i mängden, någon som kan falla i deras fälla. Detta resultat är inte svårt att uppnå. Oerfarna användare kan lätt tro att det är det ING att kontakta dem. I själva verket Bank har haft en kanal av bistånd rätt upp Whatsapp.

Vad är det nödvändig att veta för att inte hamna i käkarna på dessa hacker experter och att se varandra tar bort sina egna besparingar?

Råd från ING

Det är numera vanligt att hackare använder stora namn för att göra sina poäng bedrägeriersåsom INPS-bedrägerier. ING han vet det väl och eftersom han bryr sig mycket om sina kunder så ger han det material nödvändigt för känna igen dem.

Just därför sprider det vinster råd att inte tillåta cyberbrottslingar att göra sina poäng bedrägerier. Så nu för tiden slår han larm:

“”.

För att undvika att falla offer för detta Nätfiskebedrägeri Gata Whatsapphär är vad ING rekommenderar:

  • ING har bara ett aktivt nummer på Whatsapp och det är 3443836914. Chattmeddelanden från andra nummer är bara bedrägerier;
  • ingen Bank ber att skicka dokument, personuppgifter eller koder via meddelande;
  • ING använder en officiella WhatsApp Business-konto. Det kan verifieras genom ett grönt märke inuti profilen och bredvid chatthuvudet.

Relaterade Artiklar

Back to top button