WhatsApp faller, Signal exploderar: när 2 miljarder användare befinner sig utan meddelanden

Signallogo © © Signal

Igår kväll, Facebook, Instagram eller WhatsApp var nere… vilket gjorde tävlingens verksamhet.

Faktum är att Signal-plattformen rapporterade ett mycket stort antal nya registreringar.

Läs också:
Telegram infekterat av bots som försöker återställa engångslösenord

WhatsApp ner, bra affär för Signal

Sent i går eftermiddag upplevde Facebook och dess tjänster ett globalt avbrott som hindrade användare från att komma åt själva sociala nätverket, men även Instagram och WhatsApp. En situation som har låtit konkurrensen explodera, med framför allt att många användare återvänt till Twitter, men också till meddelandeplattformen Signal.

I själva verket, efter att ha upplevt en topp i publiken i början av året under de nya användningsvillkoren för WhatsApp, såg samma Signal återigen användare flockas i massor i går kväll, under uppdelningen av den konkurrerande tjänsten.

Med mer än 2,5 miljarder följare världen över har WhatsApp blivit det främsta kommunikationsverktyget för många användare. I går kväll låg tjänsten nere och förhindrade därför att skicka/ta emot ett meddelande eller till och med ringa ett röst- eller videosamtal. Generell panik därför bland användare, av vilka några skyndade sig att installera Signal.

Sedan dess har Facebook lyckats återställa alla sina tjänster till fungerande skick, och utan tvekan kommer de flesta av dem som tillfälligt migrerade till Signal att kunna återvända till WhatsApp.

Förresten, kom ihåg att i händelse av Messenger-, WhatsApp- eller Signalfel, finns det en lösning, förvisso uråldrig, men också enkel och effektiv för att kommunicera med meddelanden som är insatta på våra smartphones: det gamla goda SMS:et.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button