WhatsApp: ett “efemärt” läge fokuserat på konfidentialitet som kommer till Android och iOS

WhatsApp Clubic © clubic.com

WhatsApp
planerar ett tillfälligt läge för sin applikation på Android och iOS. Detta skulle göra det möjligt för meddelanden att försvinna efter en viss tid som standard.

Plattformen utvecklar en funktion som heter “Disappearing Mode” (“Disappearing Mode” i originalversionen), avslöjar WABetaInfo vilket alltid ligger steget före när det gäller att tillkännage framtida nyheter om snabbmeddelandeapplikationen.

Läs också:
Tyskland vill förhindra att WhatsApps nya integritetspolicy rullas ut

Trivialiseringen av tillfälliga meddelanden?

Genom att aktivera detta läge säkerställer användaren att alla nya chattar som öppnas på WhatsApp automatiskt behandlas som tillfälliga, det vill säga att meddelandena försvinner efter en viss tid.

För att komma åt den här funktionen måste du gå till inställningarna för appen, sedan till kontosektionen och slutligen till fliken Sekretess. Här, strax före alternativet ” Läsa kvitton », kommer att vara det tillfälliga läget, vars franska namn ännu inte har bekräftats.

WhatsApp erbjuder redan att aktivera tillfälliga meddelanden manuellt för en viss kontakt eller grupp i ” Visa kontakt ” Var ” Gruppinformation “. Men då måste du gå in i varje diskussion individuellt, denna funktion är avaktiverad som standard. Meddelanden, media och länkar som delas som tillfälliga raderas efter sju dagar.

Läs också:
Messenger- och Instagram-konversationer kommer inte att krypteras som standard förrän åtminstone 2022

Kommer snart till Android och iOS

Efemeriskt läge testas för närvarande. Den kommer att rullas ut till alla användare på WhatsApps Android- och iOS-app via en framtida, ännu odaterad uppdatering. Ibland måste man vänta väldigt långa månader innan en funktion kommer ut ur beta för att komma till den stabila versionen av appen (detta var till exempel fallet med mörkt läge).

Med sina användarvillkor som tillhandahåller delning av personlig information med Facebook och Instagram, har WhatsApp nyligen förlorat förtroendet för vissa användare, som migrerar till andra tjänster mer fokuserade på integritet och konfidentialitet, som Telegram och Signal. WhatsApp skulle delvis kunna lösa sig från beteende med en sådan funktion.

Källa:
WABetaInfo

Relaterade Artiklar

Back to top button