Whatsapp, end-to-end-kryptering kommer snart att anlända till en annan Meta-plattform

De applikationer från meddelanden de uppdaterar kontinuerligt och lånar nya funktioner allt eftersom utveckla successivt i samma riktning, och detta gäller särskilt om du är ett företag som Halv, med många appar under din kontroll. Vi såg nyligen Whatsapp installera sin egen version av Instagram emoji-svar för meddelanden, men vi undersöker nu säkerhetsfunktionerna, inklusive ankomsten av krypterade säkerhetskopior för Facebook Messenger i stil med WhatsApp.

Messenger har många säkerhetsnyheter att tillkännage idag, med appförbättringar som sträcker sig från end-to-end bakom kulisserna kryptering för säkerhetskopiering av konversationer till funktioner som alternativet att radera meddelanden på alla dina enheter på samma gång.

Messenger kommer att införa samma säkerhetsnivå

Messenger studerar nu en metod för att säkert säkerhetskopiera E2EE-konversationer, så att om du förlorar eller byter enheter kan du återställa säkerhetskopian och ta med dig din chatthistorik. Observera att det initialt endast kommer att tillåta end-to-end krypterade chattar och kommer att vara det begränsad till Messenger-appar, utan online- eller skrivbordsåtkomst.

Meta experimenterar också med den krypterade standardchatten från ände till ände istället för att kräva att användare går med. Om du deltar i projektet kommer de chattar du använder oftast krypterad automatiskt, utan din inblandning. Även samtal testas E2EE-telefonnummer i Messenger och säkra chattar med Ray-Ban-berättelser.

Messenger kommer att dra nytta av ett webbläsartillägg med öppen källkod som heter Code Verification på skrivbordet. Det bör hjälpa till att hålla dåliga aktörer på avstånd genom att validera webbsideskoden när de används Google Chrome, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge för att besöka Messenger. Enligt Meta kommer dessa tester och justeringar att implementeras under de kommande veckorna och kommer successivt att expandera till nya länder.

Relaterade Artiklar

Back to top button