WhatsApp: efter kaoset, betala tillbaka med ett meddelande

Whatsapp befinner sig mitt i en aldrig tidigare skådad mediestorm efter det kaos som datahanteringen genererat ur ett integritetsperspektiv. På grund av denna händelse tappar företaget Menlo Park i trovärdighet och användare dag för dag. Som om det inte vore nog verkar Facebook ha bestämt sig för att återvända till betalning för användning av appen. Meningsstrukturen är tydligt hypotetisk eftersom den, efter noggranna kontroller, spårades tillbaka till. Så här står det.

WhatsApp skulle kunna återgå till betalning: men kommer det verkligen att bli så här?

Utöver det belopp som eventuellt efterfrågas av utvecklaren, kommer användarna inte överens med en möjlig och endast hypotetisk återupprullning till de gamla traditionerna. Innan WhatsApp förvärvades av Mark Zuckerberg krävde appen (enkelt kringgående) betalningen på 0,89e per år för användningen av meddelandefunktionerna. Med ledningen har allt förändrats och faktiskt, WhatsApp är gratis och det kommer det alltid att vara.

Budskapet som kommer som en brevkedja i chattar och grupper är inget annat än ett bluff snygg och bra digital. Desinformation uppmuntras på grundval av den trovärdighet som tilldelas personliga kontakter som vidarebefordrar ett ogrundat meddelande.

I slutändan finns det ingen möjlighet att applikationen kan kräva något belopp för att använda de verktyg som redan tillhandahålls och för att kunna förutses i framtiden. Det enda fallet där en deltagaravgift krävs är att WhatsApp Business för användning av reklamkretsar kopplade till företag. I alla andra fall kan vi vara säkra: vi kommer aldrig att behöva betala något. Den enda knuten som ska lösas är den av sekretess som sätter plattformen i kris med fler och fler utgående användare mot Telegram och Signal.

Relaterade Artiklar

Back to top button