WhatsApp: det är därför vissa bilder ser suddiga ut

Det är möjligt att använda Whatsapp hittade dig genom att gå in i en chatt där ett foto skickades till dig och som du vill återställa, som ser suddigt ut och inte längre öppnas. Detta är ganska vanligt och vi kommer att berätta varför och hur man undviker suddiga bilder på WhatsApp.

WHATSAPP TILLÅTER DIG ATT LADDA NER BILDER ENDAST EN GÅNG PÅ DIN MOBIL

En bild kan vara suddig när WhatsApp inte längre hittar den på din mobila enhet. Detta händer vanligtvis när du tar bort fotot från din telefon, men logga in på chatten där bilden skickades till dig. Du kommer att se det där, men suddigt.

Det som hände är att du laddade ner fotografiet till din telefon – kanske har du alternativet aktiverat som standard – och genom att rensa upp bilderna i ditt fotogalleri har du bestämt dig för att ta bort det. Det kan också hända att du har raderat den av misstag.

Problemet är att när du väl har laddat ner ett foto till din mobila enhet kan det inte längre laddas ner från WhatsApp, varför det ser suddigt ut. Om du vill “återställa” det fotot bör du be din kontakt att skicka det till dig igen, eftersom det inte går att återställa. Kom ihåg att WhatsApp inte tillåter dig att ladda ner profilbilder.

Hur man automatiskt sparar WhatsApp-foton

För att styra hur du automatiskt sparar – eller inte sparar automatiskt – bilderna och videorna som skickas till dig från WhatsApp till din mobil eller SD-kort, behöver du bara följa dessa steg om du vill aktivera det:

– Aktivera automatisk fotosparning på Android: du behöver bara öppna WhatsApp och klicka på “Fler alternativ”. Gå till «Inställningar» och sedan till «Chatt», där du kan aktivera «Visa mediefiler i galleri.

– Aktivera automatisk lagring av foton i iOS: Allt du behöver göra är att öppna WhatsApp och klicka på “Inställningar” sedan “Chatta”, där du kan aktivera “Spara till foto”.

Som en kuriosa, eftersom vi pratar om bilder, kommenterade vi igår ett trick som låter dig pixla bilder från ditt WhatsApp-konto. Du kan kolla in detta och många andra knep här.

Relaterade Artiklar

Back to top button