WhatsApp blockerad: adjö-app för tusentals användare efter beslutet

Inget att göra för tusentals användare Whatsapp nu tvungen att utvärdera den exklusiva användningen av vissa alternativ till Facebook-meddelanden. Företaget Menlo Park har beslutat att stänga tillträdesluckor till sin plattform redan i början av 2021. Många människor ger upp chatten av en absurd anledning. Låt oss ta reda på vad det är.

Adjö WhatsApp: nu kan den inte längre användas

Det finns potentiellt tusentals smartphones med WhatsApp inaktiverad med verkan från januari 2021. Detta beslutades bakom stängda dörrar av det amerikanska företaget efter en noggrann utvärdering på säkerhetsfronten.

Appen kräver nu en mycket specifik lägsta systemversion. Den skär bort Android 4.0.3 och iOS 9 genom att detaljera smartphones som inte längre är kompatibla med användningen av chattar, grupper och onlinedelningsverktyg. Specifikt talar vi om modeller som iPhone, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 6 och iPhone 6S samt en stor lista med Android-lösningar.

För alla dessa telefoner stannar användningsgränsen vid konsultation av WhatsApp-chattar med möjlighet att hämta dem från molnet den 31 december 2020. Därefter kommer det inte att vara möjligt att använda de nuvarande och framtida funktionerna som tillhandahålls av utvecklaren.

För att återställa situationen till det normala är det nödvändigt att uppdatera operativsystemet där det är möjligt och i avsaknad av detta, fortsätt med köpet av en ny uppdaterad smartphonemodell. Observera att för att kontrollera din systemversion måste du fråga efter lämpligt alternativ på varje telefon i avsnittet som alltid kan nås från lämplig meny inom både Android och iOS.

Samtidigt bör det noteras ankomsten av den nya 2021-funktionen som många användare använder inom specifika områden för digital förenkling av vissa processer.

Relaterade Artiklar

Back to top button