Whatsapp: bedragare använder appen för att köra falska Esselunga rabattkuponger

Bland offren för denna period finns alla de som, naivt, föll i fällan för nätfiske och detta inkluderar snabbköpet längtar efter. Som alltid ligger huvudfokus på bytesdata. Låt oss ta en närmare titt på vad Whatsapp-bedrägeri handlar om.

Whatsapp: nätfiskebluffen och de falska kupongerna från Esselunga

Bedragaren använder en av de mest använda meddelandeapparna i världen: Whatsapp. Detta gömmer sig bakom kontakt med en vän eller släkting och föreslås som ett härligt prisspel. – komplett med en diamant-emoji -. Uppenbarligen, för att göra allt mer trovärdigt, är textmeddelandet signerat med företagets logotyp och länken som startar bluffen.

Däremot kan giriga bedrägerier, om du håller ögonen öppna, lätt komma åt sidan. Men hur? Först och främst, ta en titt på själva texten med denna grundläggande information i åtanke: Esselunga har ännu inte fyllt sjuttio. Kedjan föddes 1957, så den är 64 år gammal. Dessutom hänvisar länken inte direkt till esselunga.it, företagets officiella hemsida, utan visas som “447814.yz”, “icpkwey.asia”, “c12081.top” och andra galna koder.

Gå in i detalj, den hypotetiska Esselunga föreslår till offren för paket att öppna, där det kunde finnas de berömda “fria gåvorna”, eller gudarna 100 euro kuponger för shopping. Här är betet är klart. För att lösa in belöningarna måste vi skicka samma meddelande till fem grupper eller tjugo WhatsApp-vänner, varefter vi uppmanas att ange våra personuppgifter.

Relaterade Artiklar

Back to top button