WhatsApp: Akta dig för denna inofficiella app som döljer en trojan

whatsapp-beware-inofficiell-app-fmwhatsapp-trojan-hacker

Som alla vet vid det här laget Whatsapp den lyser inte för funktionalitet. Ofta erbjuder sina direkta konkurrenter mer, men meddelandeappen för den Facebook-grupp behåller fortfarande sin företräde för diffusion. Därför är det bästa valet, enligt många, inte att migrera till en annan app, utan att välja en av dem inofficiell som erbjuder mer än originalet. Men var försiktig för det finns en som döljer en farlig sådan Trojan. Låt oss ta reda på vad det är.

WhatsApp: akta dig för FMWhatsapp som döljer Triada mobiltrojan

För att ta reda på hur farligt ett av de inofficiella alternativen är Whatsapp var Kasperky. Det välkända ryska företaget, specialiserat på produktion av programvara designad för säkerhetidentifierad i FMWhatsapp en farlig virus. Det här är Trojan mobil Triada.

Detta modteknisk jargong för att kategorisera alla appar som erbjuder ytterligare funktioner till Whatsappverkligen farlig. Att beskriva riskerna är Igor Golovinsäkerhetsexpert från Kaspersky:

“”.

Hur man undviker dessa faror? Uppenbarligen inte låta oss frestas av dessa applikationer som lovar mycket, men som samtidigt inte garanterar säkerhet Och Integritet. Faktum är att Golovin alltid deklarerade:

“”.

Hur Triada mobiltrojan fungerar

Låt oss ta reda på hur Trojan mobil Triada gömd i denna alternativa app Whatsapp. Hans modus operandi är något lat. Låt oss börja med att specificera att det är från version 16.80.0 från FMWhatsapp som även innehåller ett annonsbibliotek.

När du uppdaterar appen detta Trojan öppnar en webbsida och efter generering koderklickar automatiskt på knappen “” för en tjänst i prenumeration. Allt detta utan användarens vetskap som kommer att hitta inte bara personuppgifter stulna, utan också en mycket dyr tjänst att betala.

Kom ihåg att även i Google Play Butik ibland kan otäcka överraskningar gömma sig. Till exempel vissa appar för kryptovalutor farligt som uppenbarligen verkade ofarligt.

Relaterade Artiklar

Back to top button