Whatsapp: akta dig för bluffmeddelandet som blockerar kontot

Den mest populära meddelandeappen har alltid varit målet för bedrägerier, virus och kedjebrev. På sistone dock Whatsapp det håller på att bli en “håla” av bakhåll. Vissa kallar det “julbedrägeri” andra “nyårsbedrägeri”. I vilket fall som helst virus som sprids på Whatsapp kan sätta riskerar kontot med all dess data, foton och videor.

Ett nytt virus träffar Whatsapp-användare i en kedja

Det var de sista dagarna i oktober när några Whatsapp-användare rapporterade ankomsten av en konstigt meddelande.

Några månader senare kommer en liknande, men den här gången med ett namn som kännetecknar denna semesterperiod. Förutom namnet är det som verkligen är viktigt att veta hur detta virus kan påverka och vad är det skada att en Whatsapp-användare riskerar. Att känna till fienden ökar möjligheten att försvara och besegra honom.

Många Whatsapp-användare fördömer ankomsten av ett meddelande från en kontakt registrerad i adressboken. I meddelandet står det: ”Hej. Jag skickade en kod till dig av misstag, kan du skicka tillbaka den till mig?”. Det är ett textmeddelande som innehåller en 6-siffrig kod. Om offret kopierar det och skickar det som svar så är det det. All personlig kontoinformation är i händerna på hackarenDessutom blockera av appen för sju dagar.

Under denna semesterperiod får människor ett oändligt antal hälsningsmeddelanden ofta på Whatsapp. Detta förklarar valet av detta system och den period under vilken dessa hackare försöker stjäla personlig data. Så du är mer sårbar och en distraktion kan hända. Om detta hade hänt är lösningen avblockera Whatsapp Och återställa den.

Även om det är artigt och artigt att svara på meddelanden, måste du alltid vara uppmärksam på deras innehåll. Bra praxis är svara inte enligt förfrågan av koder, även om det kommer från en kontakt i adressboken. Det är också viktigt att aktivera säkerhetsmeddelanden på Whatsapp. Slutligen är det lämpligt att kontrollera applikationerna innan du installerar dem på smarttelefonen eftersom de kan underlätta hackerattacken.

Relaterade Artiklar

Back to top button