Western Digital säljer inte en utan tre modeller av 22TB hårddiskar

Western Digital 22 TB hårddisk © Western Digital

Om det inte längre har förmåner från industrimän som föredrar SSDhårddisken har fortfarande några fördelar att visa.

Chance of the kalender, några dagar efter publiceringen av en studie om den obönhörliga nedgången på hårddiskmarknaden, tillkännager Western Digital lanseringen av modeller med extraordinär kapacitet, 22 TB.

Omninärvaro av ePMR

I maj förra året marknadsförde Western Digital, som de hade lovat, en första 22 TB hårddiskmodell med Ultrastar DC H570 och DC HC670-varianten. Dessa två versioner kompletteras nu med ankomster i dess stora sortiment med, alltid, användningen av ePMR-teknik.


Tidigare känd som EAMR, som i den förklarande videon ovan, använder tekniken fortfarande klassisk magnetisk inspelning och undviker “överlappning” av spår (SMR) som inte nödvändigtvis faller i smaken för alla. Western Digital-enheter använder också helium och har trestegsställdon.

Denna uppsättning tekniker tillåter varumärket att ytterligare förbättra kapaciteten på sina hårddiskar och att behålla en klar fördel gentemot sin långvariga konkurrent, Seagate.

Tre varianter för tre användningsområden

Western Digitals 22 TB hårddiskar går därför in i huvudsortimenten i den amerikanska tillverkarens katalog, med versionerna WD Gold, WD Red Pro och WD Purple Pro. Varje gång kan vi räkna med en ganska liknande mekanism med 10 plattor på 2,2 TB vardera och en 7 200 rpm motor.

Western Digital HDD Gold © Western Digital
Western Digital HDD Red Pro © Western Digital
Western Digital HDD Lila © Western Digital

Från vänster till höger, specifikationerna för WD Gold, WD Red Pro och WD Purple Pro © Western Digital

Minnescachen är också densamma på de tre varianterna (512 MB), men vissa optimeringar gör att Gold-versionen kan säkerställa betydligt högre ihållande hastigheter (291 MB/s, mot 265 MB/s för de andra två). För resten av specifikationerna föreslår vi att du konsulterar tabellerna ovan från Western Digital.

Slutligen bör det noteras att tillgänglighet annonseras för de kommande 3 eller 4 veckorna med prissättning som främst riktar sig till dessa modeller för affärsvärlden. De tre versionerna tillkännages på den officiella hemsidan för den amerikanska för 599,99 dollar vilket borde leda till 650-700 euro på vår sida av Atlanten.

Källa: Pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button