Western Digital och Sony släpper den första officiellt licensierade PlayStation 5 M.2 SSD

WD_Black SN850 NVMe M.2 SSD för PS5 © Western Digital

De playstation 5 har plats för SSD NVMe M.2, men hittills fanns ingen officiell produkt tillgänglig.

Den senaste generationens konsoler förlitar sig – precis som datorer – på en lagringsenhet av SSD-typ. Problem, dessa enheter har en begränsad kapacitet att hålla en låg kostnad.

Utöka PS5-lagringskapaciteten

Både Sony och Microsoft har därför utarbetat ett sätt att utöka lagringskapaciteten utan att kräva för mycket teknisk kunskap. Japanerna valde en M.2-port integrerad i konsolen.

WD_Black SN850 NVMe M.2 SSD för PS5 © Western Digital

Som vi förklarade för dig i vårt test av Sabrent Rocket 4 Plus PlayStation 5, måste du ta bort en av väggarna på konsolen för att avslöja platsen för nämnda port.

Sedan måste man öppna en liten lucka för att placera en kompatibel SSD och det är där saker och ting kompliceras. För att inte ha en negativ inverkan på konsolens prestanda är Sony ganska selektiv.

WD_Black SN850 NVMe M.2 SSD för PS5 © Western Digital

Naturligtvis kan endast M.2 SSD:er användas, men Sony accepterar endast så kallade NVMe SSD:er och även då, på det uttryckliga villkoret att de kan stödja hastigheter på 5,5 GB/s.

Upp till 7 GB/s sekventiell läsning

Faktum är att det i allmänhet är nödvändigt att vända sig till den senaste generationens modeller för att konsolen ska känna igen dem: det här är fallet med Sabrent Rocket 4 Plus PlayStation 5 som vi testade.

WD_Black SN850 NVMe M.2 SSD för PS5 © Western Digital

Om flera modeller av SSD fungerar perfekt i konsolen hade Sony ännu inte “validerat” någon produkt. Så det är gjort med detta gemensamma tillkännagivande från Sony / Western Digital.

För gott skull valde partnerna den utmärkta WD_Black SN850 som vi testade för nästan arton månader sedan. Den finns nu tillgänglig i ” för PS5-konsoler och den passande logotypen var uppenbarligen placerad på produktlådan.

WD_Black SN850 NVMe M.2 SSD för PS5 © Western Digital

Denna första officiella SSD för PlayStation 5 kommer med en liten kylfläns för att ge en ” allt i ett ” och ” enkel inställning “. Naturligtvis är prestandan densamma som med PC-versionen av SSD:n: ” upp till 7000 MB/s i sekventiell läsning.

Western Digital och Sony anger att WD_Black SN850 för PS5 säljs för 219,99 euro (1 TB) och 329,99 euro (2 TB). Den finns redan tillgänglig via den amerikanska tillverkarens webbutik och kommer att finnas till försäljning hos andra återförsäljare. i mitten av augusti 2022 “.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button