Western Digital avslutar stödet för My Cloud OS 3: olyckliga konsekvenser för dess NAS

Western Digital My Cloud OS 3 © Western Digital

Ett överraskande beslut som överraskar många Western Digital My Cloud NAS-användare.

Säkerhetsfrågor är ett särskilt känsligt ämne för spelare i NAS-världen. En sådan enhet är faktiskt delvis utformad för att vara synlig på nätet, så att värdfilerna är tillgängliga nästan överallt.

Flera enheter attackerade

Genom flera e-postmeddelanden som skickats till registrerade användare av My Cloud-lösningar förklarade Western Digital nyligen att det avslutade stödet för ” äldre generationer av My Cloud OS », inklusive i synnerhet My Cloud OS 3.

Redan i juni drabbades My Book Live-enheter av en massiv attack som utnyttjade en sårbarhet i Western Digitals programvara. En sårbarhet som senare identifierades som en ” noll dagars utnyttjande med andra ord, en svaghet utan känd fix som har funnits sedan produkterna släpptes. Lite senare presenterade My Cloud OS 3-produkterna som helhet samma sårbarhet.

Exklusivt lokal verksamhet?

Western Digital har därför beslutat att vidta åtgärder som beskrivs som drastiska. Från och med den 15 april 2022 kommer generationer före My Cloud 5 helt enkelt inte längre att stödjas av Western Digital. Ännu viktigare, även från och med den 15 april 2022 kommer enheterna i fråga inte längre att kunna dra fördel av fjärråtkomst. Dessa enheter kommer därför endast att vara lokala datalagringslösningar.

Utan tvekan är sårbarheten för komplex för att korrigera, men pillret är svårt att svälja för Western Digital-kunder, eftersom en hel del av funktionaliteten hos deras NAS just har fördunstat. För att försöka klara saken kommer amerikanen nästa januari att erbjuda en rabattkupong på 20 % på några av sina modeller.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button