WeFix (Fnac Darty) blir ett Apple-auktoriserat servicecenter, ta reda på vad detta förändrar för dig

wefix-boutique.jpg

Dotterbolaget till Fnac Darty-gruppen, WeFix, ansluter sig officiellt till nätverket av Apple-auktoriserade servicecenter i Frankrike, vilket kommer att göra det möjligt för det att reparera Apple-produkter.

Detta kallas “en stor hit”. Från sitt huvudkontor i Ivry-sur-Seine meddelade Fnac Darty-gruppen på måndagsmorgonen att de anslutit sig till nätverket av Apple Authorized Service Centers (CSAA) i Frankrike och även integrerat, i sitt försäkringssortiment, Apples reparations- och supporttjänst, AppleCare-tjänster. Den största förmånstagaren av detta avtal är uppenbarligen WeFix, ett dotterbolag för expressreparationer för smartphones och surfplattor.

WeFix och Apple, ett sparande godkännande för Fnac-Darty

Tack vare detta avtal kommer Fnac Darty-gruppen genom sina 140 WeFix-försäljningsställen att kunna erbjuda fransmän möjligheten att reparera sina Apple-produkter med Apples know-how och reservdelar, oavsett om det gäller iPhone, Apple Watch eller iPad. ” Det omfattande och lokala nätverket av WeFix-butiker kommer att säkerställa oöverträffad nationell täckning för Apple- och Fnac Darty-kunder “, förklarar skylten.

Detta officiella godkännande från Apple för reparationen kommer att göra det möjligt för WeFix-teamen att, förutom leverans av reservdelar, direkt utbildas i know-how och användning av Apples verktyg. Kunder i Fnac Darty-gruppen och användare av Apple-produkter kommer alltså att få garanti för en kvalitetsreparation när det till exempel gäller att reparera en skadad iPhone. Ett annat element: att få sin iPhone eller iPad reparerad via WeFix gör att kunden kan behålla sin Apple-garanti, även i händelse av byte av delar. En detalj som kan vara viktig.

Alla WeFix-butiker kommer att bli Apple-auktoriserade reparationsplatser i Frankrike senare i år. Tillvägagångssättet vittnar, bortom ett visst kommersiellt intresse, om Fnac Darty-gruppens önskan att bidra till enheternas hållbarhet. Företaget har satt upp det ambitiösa målet att reparera 2,5 miljoner produkter per år till 2025.

Fnac och Darty går med i AppleCare Services-programmet för flera tjänster

Generaldirektören för Fnac Darty-gruppen, Enrique Martinez, välkomnade avtalet som formaliserades i början av veckan, vilket framkallade hans stolthet efter att operationen avslutats. ” Engagerad i en mer hållbar konsumtion strävar Fnac Darty-gruppen efter att erbjuda sina kunder nya tjänster för att hjälpa dem mot en mer ansvarsfull konsumtion. WeFix godkännande för reparation av Apples mobilitetsprodukter kompletterar därmed de certifieringar som redan erhållits och stärker koncernens ledande position inom reparation. “.

Varumärkena Fnac och Darty kommer också, som vi sa ovan, att integrera AppleCare Services-programmet i utbudet av mobilförsäkringar som de erbjuder både i butik och online. Programmet inkluderar Apples globala support, täckning och service, och tillhandahåller ytterligare tjänster för alla Apple-produkter. Som sådan kan Apple-experter kontaktas 24/7, och tjänster som tillgång till certifierade reparationer hos WeFix, produktbyte genom Apple och batterifelsgaranti under täckningsperioden kommer att inkluderas.

Detta syftar till att förenkla processen för Apple-kunder genom att tillåta dem att centralisera de olika stadierna av sin erfarenhet inom Fnac Darty Groups varumärken: från köp av Apple-produkter till deras certifierade reparation, genom prenumeration av en brott- och stöldförsäkring för att bättre skydda deras iPhone, iPad och Apple Watch “, förklarar företaget.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button