Webbtrender: mer än 5 miljarder internetanvändare, TikTok är på frammarsch och Facebook är inte död

smartphone-appar © Pixabay / Pexels

Antalet internetanvändare har passerat 5 miljarder, medan fler och fler människor använder sociala nätverk över hela världen.

I sin senaste kvartalsstudie om det digitala tillståndet levererar byrån We Are Social och den sociala plattformen HootSuite siffrorna och aktuella trender på webben, som nu har mer än 5,03 miljarder användare, med en ökning med 3,7 % under de senaste tolv månaderna . Ökningen av antalet internetanvändare är därför större än demografins, med en världsbefolkning som enligt FN nådde 7,98 miljarder själar i juli, en ökning med 0,8 % under ett år.

Sociala nätverk, riktiga informationskällor 2022

I början av juli hade 5,34 miljarder användare en mobiltelefon (4 av 5 telefoner är nu smartphones), och av de 5,03 miljarder internetanvändare använder 4,70 miljarder sociala nätverk idag. Intressant nog har den globala användarbasen för sociala medier växt med mer än 5 %. Nästan 6 av 10 människor i världen följer plattformar.

den digitala tekniken

Innan vi diskuterar sociala nätverk mer i detalj, låt oss komma tillbaka till en viss punkt: informationskällorna. För ja, en av studiens mest intressanta slutsatser är att mer än 4 av 5 vuxna får sina nyheter via digitala kanaler. Det är fler än de som tittar på nyheterna på tv: de är bara 3 av 5. Internetanvändare har till och med skaffat sig vanor, eftersom de är två och en halv gånger mer frestade att vända sig till sociala nätverk än till tidningar, tidningar och tidningar för information. .

TikTok håller helt klart på att bli en informationskälla (förresten den snabbast växande bland vuxna i Storbritannien), på samma sätt som det nu historiska WhatsApp, YouTube och naturligtvis Meta, Facebook förblir det föredragna sociala nätverket för att följa nyheterna idag i Internetanvändarnas hjärtan.

TikTok brinner, Facebook långt ifrån död

Utöver information fortsätter tiden som spenderas på sociala plattformar att klättra. Det är nu 2:29 om dagen, det vill säga mer än 75 timmar varje månad. Enligt Data.ai, bekräftar TikTok sin beroendeframkallande sida och vinner priset för att titta på dess innehåll, 23,6 timmar varje månad för en genomsnittlig användare av Android-applikationen utanför Kinas fastland. Det är ungefär 5 % av den vakna tiden när man tittar på TikTok-videor. SensorTower uppskattar för sin del att denna data stiger till 48 timmar per månad. Så oundvikligen, moderbolaget till TikTok, Bytedance, utvecklar gradvis reklam i sin applikation, reklam som nu påverkar mer än en miljard människor över 18 år.

En annan data vittnar om skalan som tagits av TikTok. Notera till exempel att tiden per användare av TikTok ökade med mer än 20 % under det första kvartalet jämfört med 2021 och att, omvänt, tiden som en användare spenderar på YouTube har minskat med mer än 2 %. Detta bevisar att YouTube verkar, liksom tjänster som Netflix och Facebook som har tappat prenumeranter de senaste månaderna, ha nått en platå, medan TikTok fortfarande är i en uppåtgående fas.

Och trots allt det, eftersom vi pratade om Facebook, nej, Meta-gruppens sociala nätverk är inte dött. Metas senaste annonsräckviddsdata visar till och med att dess flaggskeppsapp går bra. Facebooks globala reklamräckvidd ökade med 1,2 % under andra kvartalet 2022, till en total publik på 2,17 miljarder användare. Facebook når mer än dubbelt så många människor som TikTok för närvarande. Ett annat positivt tecken som vittnar om att en ny generation kommer till det sociala nätverket: den kaliforniska jätten räknade till 1,35 miljoner användare i åldern 13 till 19 mellan april och juni 2022. Vi ska inte säga att Facebook erbjuder en andra ungdom, utan det sociala nätverket är långt ifrån död.

Snapchat, Telegram: det svävar för dem

Hur är det med andra sociala medier? Här, låt oss höra från Snapchat. Allt verkar gå bra för spökapplikationen, vars annonspublik har ökat med 100 miljoner användare sedan förra året, för en årlig tillväxt på 20 %. Verktyget är fortfarande flitigt använt i Mellanöstern, i nord- och västeuropeiska länder.

appar månatliga aktiva användare

Angående Telegram, vet att säker meddelandehantering har mer än 700 miljoner aktiva användare per månad nu. På 18 månader har applikationens användarbas svällt med 200 miljoner, vilket är kolossalt. Telegram rankas tvåa bland alla sociala plattformar när det gäller kvartalsvis tillväxt av månatliga aktiva användare. Hon är till och med före TikTok! Efter antal aktiva användare per månad behåller Telegram sin sjätte plats i världen för applikationer, strax efter TikTok, men före Amazon, Twitter, Spotify och Netflix.

Reels verkliga uppgång

Med Reels, dessa korta underhållande videor som är avsedda att konkurrera med TikTok, har Meta gjort det bra. Formatet är i sådan utsträckning att det har blivit den väpnade flygeln i Mark Zuckerbergs grupp. Annonser i Instagrams Reels kan till exempel nå 755 miljoner användare över hela världen. På Facebook kan de nå 473 miljoner användare. Och det är på det sista sociala nätverket som inverkan av Reel är den galnaste, eftersom dess publik har ökat med 350 miljoner användare under de senaste tre månaderna, för en häpnadsväckande tillväxt på nästan 280 %.

I jämförelse är tillväxtsiffrorna för Instagram Reels mindre spektakulära. Men det hindrar inte formatets publik från att växa med 9,9 % sedan april, med 68 miljoner fler användare som påverkas.

Var dock försiktig så att Facebook inte blir fångad av att överutveckla ett format som kan leva på bekostnad av andra annonsplaceringar på plattformen. Användare som nås av annonser i Facebook Instant Articles eller på Facebook Marketplace har minskat med 8,4 % respektive 5 % sedan april.

Källa: Vi är sociala

Relaterade Artiklar

Back to top button