Webbläsarwebbplatsen PowerShell Module låter dig söka efter cmdlets och paket

Microsoft Corporation(Microsoft Corporation) från Redmond framgångsrikt lanserade webbplatsen PowerShell Module Browser(PowerShell Module Browser-webbplats) . Tidigare denna månad laget Microsoft Docs meddelade det PowerShell Module Browser – webbsöksida för att söka efter skript PowerShell och startinformation.(PowerShell)

Webbläsarwebbplats för PowerShell Module

Webbläsarwebbplats för PowerShell Module(PowerShell Module Browser Site) kommer att användas av användare för att söka efter specifika cmdlets(cmdlets) eller moduler. Ytterligare(Ytterligare) sökning ger användarna beskrivningen och parametrarna för skriptet. Dessutom kommer användare också att kunna få själva skriptet, som kan kopieras. Denna sökportal är organiserad på ett sådant sätt att dess användare kan välja ett specifikt paket PowerShell för att söka i den, eller till och med söka efter “alla paket”.

Du behöver inte längre spendera dussintals minuter på att försöka ta reda på var rätt cmdlet är eller om en viss modul är en del av ett nyinstallerat paket. powershell. Allt du behöver göra är att öppna powershell modul webbläsare(Powershell Module Browser) och börja söka, säger Microsoft.

Vad är PowerShell

Windows PowerShell är en automationsplattform och skriptspråk för Windows och Windows Server . Detta tillåter användare att förenkla hanteringen av sina system. PowerShell faktiskt använder strömmen .NET Framework och tillhandahåller således rika objekt och en enorm uppsättning inbyggda funktioner för att styra miljöer fönster.

Sökprocessen är inte helt intuitiv

Sökprocessen för Webbplats för PowerShell Module Browser(PowerShell Module Browser Site) är inte helt intuitivt. Till exempel om användaren vill hitta Azure Machine Learning Module(Azure PowerShell Machine Learning-modul) ; att sedan skriva “Azure” ger användaren en lista över moduler att bläddra igenom. Själva modulen som heter ” AzureRM.Machine ‘ kan hittas på detta sätt. Men om du bara skriver “Azure PowerShell Machine Learning” i sökrutan blir det inga resultat. Sökrutan ser ut så här:

Klick(Klicka på) rullgardinsmenyn i avsnittet Alla paket. Här ser du paket som Azure PowerShell , Azure Stock PowerShell etc.

PowerShell Module Browser

Snabbare cmdlet-sökning

Hemsida PowerShell Module Browser(PowerShell Module Browser Site) kommer definitivt att hjälpa användare att hitta cmdlets snabbare. Microsofts tillkännagivande säger att webbplatsen också kan vara användbar för att ta reda på “om en viss modul är en del av en PowerShell som användaren just har installerat”.

Vad är en cmdlet

En cmdlet är ett förenklat kommando som används i Windows PowerShell. Förutom(Ytterligare) körtid PowerShell anropar dessa cmdlets i samband med automatiseringsskript som tillhandahålls på kommandoraden. vidare(Ytterligare) körtid Windows PowerShell ringer dem också programmatiskt via Windows PowerShell API:er(Windows PowerShell API:er) .

Den här nya webbplatsen verkar komplettera “Module Browser for Windows PowerShell ISE”.

Läs nu(Läs nu). Microsoft PowerShell Script Browser hjälper dig att enkelt hitta och använda exempel skript.(manus)

Redmond-baserade Microsoft Corporation har framgångsrikt aktiverat Webbläsarwebbplatsen för PowerShell Module. Tidigare denna månad tillkännagav Microsoft Docs-teamet att PowerShell Module Browser, en webbsökningssida för att hitta PowerShell-skript och information för att gå live.

Webbläsarwebbplatsen för PowerShell Module

Webbläsarwebbplats för PowerShell Module

PowerShell Module Browser Site kommer att användas av användarna för att hitta specifika moduler. Vidare kommer en sökning att ge användarna en beskrivning och parametrar för ett skript. Dessutom kommer användarna också att kunna få själva skriptet, som kan kopieras. Denna sökportal är organiserad på ett sådant sätt att dess användare kommer att kunna välja ett specifikt PowerShell-paket för att söka inom, eller de kan till och med göra en sökning i “alla paket.”

Du behöver inte längre spendera tiotals minuter på att försöka ta reda på var rätt cmdlet finns, eller om en specifik modul är en del av PowerShell-paketet som du just installerade. Allt du behöver göra är att öppna Powershell Module Browser och börja söka, säger Microsoft.

Vad är PowerShell

Windows PowerShell är en automationsplattform och skriptspråk för Windows och Windows Server. Det tillåter användare att förenkla hanteringen av sina system. PowerShell utnyttjar faktiskt kraften i .NET Framework och tillhandahåller på så sätt rika objekt och en enorm uppsättning inbyggd funktionalitet för att ta kontroll över Windows-miljöer.

Sökprocessen är inte helt intuitiv

Sökprocessen i PowerShell Module Browser Site är inte helt intuitiv. Till exempel, om en användare vill söka efter Azure PowerShell Machine Learning-modul; att sedan skriva “Azure” ger användaren en lista över moduler att bläddra igenom. Den faktiska modulen som heter “”, kan hittas på detta sätt. Men genom att bara skriva “Azure PowerShell Machine Learning” i sökrutan ger du inga resultat. Sökfönstret ser ut som följer:

Klicka på rullgardinsmenyn under “Alla paket”. Här ser du paket som Azure PowerShell, Azure Stock PowerShell, etc.

PowerShell Module Browser

Hitta cmdlets snabbare

Webbläsarwebbplatsen för PowerShell Module kommer säkerligen att hjälpa användare att snabbare hitta cmdlets. Microsofts tillkännagivande föreslog att webbplatsen också kan vara till hjälp för att ta reda på “om en specifik modul är en del av PowerShell-paketet som användaren just installerat.”

Vad är en cmdlet

En cmdlet är ett lättviktskommando som används i Windows PowerShell-miljön. Vidare anropar PowerShell-körtiden dessa cmdlets inom ramen för automatiseringsskript, som tillhandahålls på kommandoraden. Dessutom anropar Windows PowerShell runtime dem programmatiskt genom Windows PowerShell API:er.

Denna nya webbplats verkar vara ett komplement till “Module Browser for Windows PowerShell ISE”.

Läs nu: Microsoft PowerShell Script Browser hjälper dig att enkelt hitta och använda skriptexempel.

Relaterade Artiklar

Back to top button