WB Games: en framtid på is som en del av fusionen mellan Warner Media och Discovery

Warner Bros. Spellogotyp © Warner Bros. Spel

AT&T har precis formaliserat sammanslagningen mellan Warner Media och Discovery, och samtidigt splittringen av Warner Bros. Spel. Medan en del av videospelsgrenen kommer att finnas kvar inom moderbolaget, kommer den andra hälften att säljas.

Detta är inte första gången för AT&T som redan förra året försökte sälja sin videospelsdivision för en summa av 4 miljarder dollar för att betala av en del av sina skulder. Företaget ändrade dock sitt beslut en månad senare, trots positioneringen av Microsoft, Take-Two, EA och Activision Blizzard.

Läs också:
The Suicide Squad: en första trailer för att illustrera James Gunns vision om DC-antihjältar

En demontering som återstår att specificera

För närvarande är distributionen av studior som ägs av WB Games inte känd. Men det verkar logiskt att överväga att franchisetagarna som ägs av företaget, i synnerhet Batman: Arkham under ledning av Rocksteady, kommer att stanna kvar i Warner Bros.

I sitt tillkännagivande nämner AT&T inget om WB Games. Trots det sa företaget att det avser att skilja sig från en del av Warner Bros. Interaktiv underhållning, dock utan att specificera vilken. Detta dotterbolag samlar inte mindre än 11 ​​utvecklingsstudior, inklusive välkända Rocksteady, NetherRealm, Monolith och Avalanche Software, som ansvarar för utvecklingen av Arvet från Hogwarts.

Företaget utnyttjar också pressmeddelandet för att detaljera syftet med denna sammanslagning. Intresset bakom detta är att bygga ett globalt underhållningsföretag som kan konkurrera med jättarna Disney och Netflix, och därmed bli en ledande aktör på direkt-till-konsumentmarknaden. Denna strategi bygger bland annat på tjänsten Discovery+ och HBO Max.

Transaktionen, som inte kommer att slutföras förrän i mitten av 2022, kommer att göra det möjligt för AT&T att få 43 miljarder dollar i kontanter tack vare Discovery, medan dess aktieägare kommer att äga 71% av denna fusion.

Källa: Rock Paper hagelgevär

Relaterade Artiklar

Back to top button