Waze överger sin samåkningstjänst

Waze smartphone-app © Brett Jordan / Unsplash

Efter flera år av god och lojal service, den berömda navigeringsapplikationen Waze tillkännager att separera från sin samåkningsfunktion.

Med mer än 150 miljoner användare över hela världen är Waze-applikationen en av de bästa navigationstjänsterna idag. Tyvärr verkar det som att COVID-19 har tvingat Waze att avsluta sin samåkningstjänst…

Slut så klart för Wazes samåkningstjänst, pandemin i fråga

Under 2016 började det israeliska företaget Waze samåkning genom att erbjuda en tjänst som skiljer sig något från sina konkurrenter, som Lyft eller Uber. Faktum är att Wazes samåkningstjänst gjorde det möjligt för icke-professionella förare att erbjuda resor till personer som reser på en rutt som liknar deras för en relativt liten avgift. Men sex år efter implementeringen kommer den här tjänsten snart att ta farväl av oss.

Det är uppenbart att Waze har för avsikt att berika sin applikation med nya tjänster under de kommande månaderna, vilket har delats med teamen på Gränsen : ” Medan Waze främst var en app för pendling före COVID, har andelen ärenden och pendling idag gått om pendlingen. Det betyder att vi har möjlighet att hitta ännu bättre sätt att sammanföra en global community för att dela information i realtid och hjälpa varandra att överlista trafiken – det är det som alltid har gjort Waze till en helt speciell. »

Inom loppet av två år står det klart att covid-19-pandemin inte kommer att ha varit utan konsekvenser. Hur som helst, det är från och med september nästa år, om bara några dagar, som Waze definitivt kommer att stänga av sin samåkningstjänst. Kom ihåg att det bara var tillgängligt i vissa länder i världen, nämligen i Brasilien, USA och Israel.

De bästa alternativen till Google Maps på Android

Låt det vara sagt, det finns fler och fler intressanta kart- och navigeringsapplikationer för dem som letar efter ett alternativ till denna datainsamlare. Och de tävlar alla i fantasin om att sticka ut: ergonomiska gränssnitt, detaljerade kartor, nästan oändliga möjligheter att söka efter intressanta platser och offlinekonsultation är bara några av de funktioner som finns tillgängliga. Vi tyckte att det var hög tid att inventera ämnet genom att jämföra konkurrenter med Google Maps.
Läs mer

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button