Waze och Google Maps kan snart bli mindre effektiva mot trafikstockningar

Google kartor

Tänk om GPS:en som finns på våra smartphones slutade vara mindre effektiv? Detta är trenden som växer fram efter tillkännagivandet av en rad åtgärder.

Den franska regeringen kommer snart att tillämpa nya skyldigheter för navigationsapplikationer som Google Maps och Waze. Inledningsvis kommer de att behöva sända meddelanden som syftar till att göra användaren medveten om den ekologiska orsaken. Rekommendationer som kör i 110 km/h istället för 130 km/h på motorväg Kommer komma. CO-utsläpp2 för varje resa kommer också att visas, samåkningsplatserna, bättre indikerade, och de rutter som det är nödvändigt att köra långsammare på kan vara att föredra.

En kontroversiell åtgärd

Men det kommer inte att vara allt! Faktum är att regeringen vill tvinga GPS att inte längre systematiskt lägga fram alternativ för att undvika trafikstockningar. Flera franska kommuner har uttryckt sitt missnöje när de ser dussintals fordon stiga av där i syfte att undvika en överbelastad väg. Alternativa rutter rekommenderas vanligtvis av tjänster som Maps och Wave för att spara förarens tid.

För att fortsätta erbjuda dessa sekundära rutter måste därför restiden minskas med minst 10 % jämfört med den som erhålls via huvudvägen. Målet är att inte längre ständigt avleda fordon till små vägar som ofta inte är väl lämpade för tung trafik. Således kommer Google Maps och Waze inte längre nödvändigtvis erbjuda de snabbaste rutterna.

Källa: Utskicket

Waze Navigation & Live Traffic

Att ladda ned

Waze Navigation & Live Traffic

  • Färgglad och ergonomisk applikation
  • Reseplanering
  • Samverkande beredskapsrapportering

Att ladda ned

Att ladda ned

Google kartor

Att ladda ned

Google kartor

  • Kartans noggrannhet
  • Mycket rik databas
  • Snabba uppdateringar

Att ladda ned

Att ladda ned

Relaterade Artiklar

Back to top button