Waze “går till den mörka sidan”, mörkt läge kommer

Waze är en fantastisk resurs för förare. Medan Google Maps fungerar som en allmän navigeringsapp, är Waze helt uppbyggd kring konceptet sväng-för-sväng-navigering. Målet är att ta dig från punkt A till punkt B på kortast möjliga tid.

Trots att den har en enorm användarbas fanns det tills nyligen fortfarande ett fel: appen innehöll inte mörkt läge (även om det har andra alternativ för att anpassa temat). Mörkt läge är delvis. Det gör själva kartan mörk men resten av appen förblir vit. Waze får snart ett passande mörkt läge.

Nyheten kommer från den israeliska hemsidan Geektime.com. Sajten rapporterar att Waze distribuerar en “alfa”-version till en utvald grupp människor, men en större och slutlig version förväntas komma snart också. Tydligen är det en speciell konstruktion 4,78 med mörkt läge ingår som inte är tillgängligt för alla. Det är faktiskt i ett tidigt utvecklingsstadium och det finns många buggar. Förhoppningsvis kommer dessa att fixas innan den slutliga releasen av funktionen.

Waze mörkt läge

Avsaknaden av ett mörkt läge i Waze är paradoxalt med tanke på att det är av Google, stolta över att stödja mörkt läge i hela dess tjänstekosystem. Google Maps rullade äntligen ut sitt mörka läge tidigare i år, så det är ingen överraskning att Waze är nästa i raden. Att ha ett mörkt läge är särskilt viktigt i tjänster som denna, eftersom det kan vara distraherande och till och med farligt att titta fram och tillbaka på telefonens ljusa skärm när du kör på natten.

Relaterade Artiklar

Back to top button